Nieuws

Sony Play At Home: Uncharted gratis te spelen en fonds van 10 miljoen dollar voor indie ontwikkelaars

uncharted
Sony maakt zowel Uncharted als Journey gratis beschikbaar voor spelers om zo voor de nodige ontspanning te zorgen ten tijde van de coronacrisis.

Als een van de grootste aanbieders van entertainment ter wereld, heeft Sony Interactive Entertainment aangekondigd dat het bedrijf zij die momenteel verplicht thuis blijven gaat voorzien van een volledig gratis digitaal exemplaar van Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey, twee enorm populaire games voor de PlayStation 4. Tegelijkertijd wil Sony ook onafhankelijke ontwikkelaars een hart onder de riem steken en heeft het daar 10 miljoen dollar voor opzij gezet.

Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey

Uncharted is al sinds de eerste game verscheen op de PlayStation 3 een razend populaire action-adventure reeks aan de hand van Naughty Dog. De eerste drie games kregen enkele jaren geleden een remaster voor de PlayStation 4, wat er onder andere voor zorgde dat de games nu in 1080p aan 60fps draaien en voorzien zijn van betere graphics. 

Journey is dan weer een totaal andere game die je zal moeten ervaren om hem helemaal te kunnen begrijpen. De game uit 2012, die in 2015 naar de PlayStation 4 kwam, scoorde waanzinnig hoge cijfers in reviews. Verwacht een korte maar enorm unieke game die ongetwijfeld een reeks emoties bij je zal losmaken. 

Beide games zijn te downloaden vanaf 15 april 2020 om 05:00 tot 8 mei 2020 om 05:00. Eens je de games aanschaft, mag je ze voor altijd houden. SIE vraagt tenslotte wel nog om er rekening met te houden dat het downloaden van games momenteel iets langer kan duren door de beperkingen die het bedrijf heeft opgelegd om hun impact op het internetverkeer te beperken.

10 miljoen voor indies

Niet alleen de consument voelt de effecten van corona, ook onafhankelijke ontwikkelaars komen in de problemen. Sony zet daarom een fonds opzij van 10 miljoen dollar dat kleine game studios moet gaan helpen. De criteria hiervoor worden binnenkort bekendgemaakt. 

Sony sluit de aankondiging af met een woord van dank aan hun spelers, communities en partners. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business