MWC 2019 - 1

De editie van dit jaar eindigde dan wel in een sisser, maar de organisatoren van MWC zijn nog niet van plan Barcelona snel te verlaten.

Advertentie

MWC, ofwel het Mobile World Congress, is de grootste smartphonebeurs ter wereld. De editie van dit jaar zou normaal gezien van 24 tot en met 27 februari hebben plaatsgevonden, maar het coronavirus was een spelbreker. Veel smartphonefabrikanten, vooral de Aziatische merken vonden het toch wat te riskant, om hun personeel naar Europa te laten reizen. Toen was dat eigenlijk best nog wel groot nieuws. MWC was één van de eerste massa-evenementen die dit jaar werd afgelast.

[related_article id=”270130″]

Al jaar en dag vind de beurs plaats in Barcelona. En daar zal de afgelasting van dit jaar ook niets aan veranderen. De organisatoren van MWC, de GSM Association, heeft laten weten dat MWC nog zeker tot 2024 in de Catalaanse hoofdstad zal blijven georganiseerd worden. Dat is zelfs één jaar langer dan oorspronkelijk voorzien.

Volgend jaar beter

De aankondiging werd door de CEO van GSMA, John Hoffman, zelf gedaan. De organisatie wil daarmee trouw blijven aan hun ecosysteem en hun partners in Barcelona. Het evenement is ook voor de stad een ontzettend belangrijke gebeurtenis. Elk jaar zakken meer dan honderdduizend bezoekers uit alle mogelijke windstreken af naar Barcelona om de beurs te bezoeken. Daar zijn naast de veel smartphoneliefhebbers ook journalisten en medewerkers van de bedrijven gerekend. Dat is voor de lokale horeca een goudmijn. Restaurants overal in de stad zitten dan stampvol, en hotels zijn al snel dubbel zo duur.

Wat de toekomst van MWC na 2024 zal brengen, is nog onduidelijk. De overeenkomst tussen GSMA en Fira Barcelona Gran Via, de evenementzaal, liep oorspronkelijk tot 2023. Wegens het wegvallen van de editie van dit jaar, kwamen beide partijen tot een akkoord om dat met een jaar te verlengen. Onderhandelingen voor een verdere verlenging zijn nog lopende. Over de locatie voor MWC 2025 kunnen we dus nog niet veel zeggen, maar dat is nog veraf. Wij boeken alvast onze tickets voor volgend jaar!  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here