Nieuws

Spotify Premium-gebruikers kunnen liedjes die ze niet graag horen in playlists verbergen

Spotify
Spotify wil een exclusiever onderscheid maken tussen Premium en Free.

Via een nieuwe update van Spotify voor iOS en Android zullen Premium-abonnees liedjes kunnen verbergen in playlists. Het gaat om playlists die ze niet zelf gemaakt hebben, en de bedoeling is dat je de liedjes die je niet graag hoort kan verbergen.

Spotify Premium

Spotify barst van de playlists, iedereen heeft wel minstens een of twee playlists die openbaar staan. Dat is ook de kracht van het streamingplatform. Natuurlijk heeft zo’n playlist ook nadelen, de kans is groot dat je wel eens lied(jes) hoort die je echt gewoon niet graag hebt.

Vanaf nu hoef je die dus niet meer over te slaan maar kan je ze ineens verbergen. Zo kan het algoritme in Spotify je hopelijk nog betere suggesties tonen.

De reden waarom Spotify dit doet heeft twee kanten. Langs de ene kant is het handig voor de gebruiker, maar aan de andere kant moet het Zweedse bedrijf er ook voor zorgen dat zijn Premium-abonnees tevreden blijven en dat er een onderscheid is tussen Premium en gratis. Dat onderscheid lijkt steeds meer te vervagen, waardoor het bedrijf meer exclusieve functies voor zijn betalende klanten gaat aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business