Nieuws

Na Apple werkt ook Google aan eigen bankkaart

Google
Ieder bedrijf waagt zich aan fintech. Na de Apple Card werkt Google (opnieuw) aan een Google Pay Card.

Sinds augustus 2019 is Apple Card officieel gelanceerd in de Verenigde Staten. Een kredietkaart van Apple, wie had dat ooit gedacht. Maar nu komt ook Google op de proppen met een gelijkaardig concept: Google Pay Card.

Google Pay Card

Het kind moet een naam hebben. Via anonieme bronnen bij TechCrunch zijn we te weten gekomen dat Google dus aan een fysieke bankkaart werkt. Het gaat om een debetkaart die wordt gekoppeld aan je bestaande bankrekening waardoor je in de winkel maar 1 kaart nodig hebt. Het bedrijf zou daarvoor samenwerken met CITI Bank en Stanford Federal Credit Union.

Wonder boven wonder kreeg de techwebsite ook afbeeldingen in handen. Die tonen een bankkaart die de herkenbare huisstijl van Google draagt met NFC en compatibel met het Visa-netwerk. Volgens de anonieme bron gaat het momenteel nog maar om een concept van de kaart waardoor het dus niet gezegd is dat de kaart er definitief zo zal uitzien.

Google

Kaartloos

Zoals in heel fintechland wil ook Google mee zijn. Daarom zou het ook werken aan een digitale versie van die bankkaart waarmee klanten mobiel kunnen betalen of hun kaartnummer gebruiken om online aankopen te doen.

Ook vorig jaar al kwamen er geruchten naar boven over een fysieke bankkaart van Google. Heel wat mensen fronsten hun wenkbrauwen daarbij omdat dit al de tweede poging is van het technologiebedrijf. Jaren geleden al was er een poging met een fysieke bankkaart in combinatie met Android Wallet. Nu liggen de kaarten anders aangezien een groot deel van de wereldbevolking al min of meer digitaal bankiert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business