Nieuws

Belgische bankapp Cake deelt voor het eerst stukje van de taart

Cake
De Limburgse bankapp Cake die de bankwereld op zijn kop wil zetten heeft voor het eerst rewards uitgedeeld aan haar gebruikers.

Gisterennamiddag rond 15u kreeg ik een melding van Cake app op mijn iPhone. Ik had precies nog nooit eerder een melding gekregen dus ik was benieuwd wat het was. Tot mijn grote verbazing stond er een nieuwe inkomst. Afkomstig van… Cake zelf. Ik had de volle 2,78 euro op mijn rekening gekregen bij wijze van een Reward. “Hier is een stukje van de taart ?”, stond er te lezen.

Ik kreeg de volle 2,78 euro.

Cake uit Limburg

Het was me nog niet helemaal duidelijk waar ik deze reward aan verdiend had, dus las ik verder. “Bij Cake is het onze missie om dagdagelijks bankieren tien keer beter te maken, je financiële gezondheid te verbeteren en je bankrekening opnieuw te laten opbrengen. Wij vinden dat wanneer wij geld verdienen, door het verkopen van geanonimiseerde statistieken op basis van transactiegegevens van al onze gebruikers, al onze actieve gebruikers ook geld moeten verdienen. Daar hoor jij ook bij! Dankjewel voor het gebruiken van Cake, je bent geweldig!

En toen viel mijn frank, dit is natuurlijk de kern van deze app. Het is de eerste keer, maar de kracht van dit business model komt nu al naar boven. De gegevens zijn geanonimiseerd en door middel van mijn data kan ik anderen & Cake helpen beter te worden. What’s in it for me? Een stuk van de taart!

Het is nodig

Volgens het Limburgse bedrijf moet data zo gebruikt worden dat iedereen er wat aan heeft. Je leest soms wel eens dat data het ‘nieuwe goud’ is. In sommige gevallen klopt dat. En Cake wil zijn geanonimiseerde data en de opbrengst ervan, delen met haar gebruikers. Het bedrijf heeft aangegeven dat de eerste stappen nu zijn gezet en dat Cake dit ook in de toekomst zal blijven doen.

Interesse in Cake app? Probeer het uit op Android of iOS. Het is een onafhankelijke app waarbij je kiest welke bankrekening je wil koppelen. Hoe meer bankrekeningen je koppelt, hoe beter je budgettering en overzicht! Lees het hier in onze workshop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business