Mobiel, Nieuws

Sonos introduceert gratis Sonos Radio vanaf vandaag

Sonos
Sonos lanceert Sonos Radio, een gratis, advertentie-ondersteunde streaming-radioservice.

Sonos Radio is vanaf 21 april beschikbaar voor alle gebruikers en wordt uitgerold middels een software-update. Bijna de helft van alle luistertijd op de speakers van de audiogigant komt van het luisteren naar radio. Sonos Radio biedt consumenten een nieuwe manier om radioprogramma’s te verkennen en nieuwe muziek en diensten te ontdekken. In mei staat ook een andere vernieuwing gepland: het platform van de audiogigant wordt opgedeeld in S1 (oud) en S2 (nieuw). Maar geen zorgen, beide platformen zullen Sonos Radio ondersteunen aangezien het om pure software gaat.

We komen binnenkort ook met ‘iets tastbaars’.

Sonos Radio

Vanaf vandaag is het mogelijk om meer dan 60.000 zenders van verschillende streaming partners op één plaats te beluisteren. De nieuwe service is een aanvulling op de meer dan 100 streamingopties die nu al beschikbaar zijn op Sonos, en introduceert een complete manier van radioprogramma’s ontdekken. Luister naar muziek, nieuws, en sport van over de hele wereld aangeboden door huidige partners – zoals TuneIn en iHeartRadio (Noord-Amerika) – en tal van nieuwe partners die toegevoegd worden. Binnenkort zullen zo ook de zenders van Global – Europa’s grootste radiobedrijf – en Radio.com toegevoegd worden. 

David Byrne, Thom Yorke…

Sonos Radio zal ook een originele programmering bieden met muziek geselecteerd door verschillende dj’s en artiesten. De originele programmering van het bedrijf is vanaf dinsdag beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië. Ondersteuning voor meer landen waaronder België en Nederland volgt binnenkort. Maar wat zit er nu precies in die programmering van Sonos zelf?

  • Sonos Sound System: een reclamevrij radiostation, gehost en samengesteld door door het Sonos-team, met nieuwe en bekende muziek, verhalen van achter de schermen en gast-dj’s. Iedere woensdag kan je een door artiesten gepresenteerd radio-uur beluisteren: een 60 minuten durend radioprogramma vol muziek en commentaar over inspirerende artiesten, releases en het nieuwste werk van de host zelf.
  • Advertentievrije Artist Stations: met muziekselecties van artiesten, die zich hebben laten inspireren door hun eigen invloeden en obsessies. Het station van Thom Yorke, In the absence thereof…, zal live gaan tijdens de lancering en te beluisteren zijn in geselecteerde landen. Nadien volgen ook David Byrne en andere grote artiesten.
  • Stations: meer dan dertig zenders die zijn geïnspireerd door de favoriete genres van Sonos-gebruikers.
Naast Thom Yorke komen er ook lijsten van David Byrne en Brittany Howard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business