Nieuws

VRT NWS lanceert eigen chatbot voor coronavragen

VRT NWS
VRT NWS
Sinds gisterenavond heeft VRT NWS zijn eigen chatbot voor al je coronavragen via Facebook Messenger.

In samenwerking met de Gentse startup Bothrs heeft VRT NWS nu zijn eigen chatbot die al je coronavragen zal beantwoorden. De bot is gekoppeld aan de chatdienst Messenger van Facebook. Met een eigen chatbot wil onze openbare omroep zoveel mogelijk mensen bereiken en correcte informatie verspreiden.

VRT ‘coronabot’

Concreet zal de nieuwe chatbot via Facebook Messenger dag en nacht actief zijn, dat schrijft DataNews. De coronabot zou nog volop in ontwikkeling zijn, maar volgens het bedrijf is de chatbot al volledig bruikbaar. Naar eigen zeggen wil Bothrs de bot ook beter maken aan de hand van feedback van gebruikers.

Zoals vermeld wil VRT NWS met deze chatbot desinformatie de wereld uit helpen. Volgens Vincent Merckx, redacteur van de cel Desinformatie, merken ze ook bij VRT NWS dat er sinds de pandemie heel wat foute informatie wordt verspreid op internet en op sociale media.

Facebook

Om het bereik met de chatbot te verhogen heeft VRT ervoor gekozen om de bot te gebruiken op de eigen pagina op Facebook. Dat platform wordt het meest gebruikt om foute informatie te verspreiden. En zo hoeft het mediabedrijf dus geen mensen naar de website van VRT NWS te sturen. Het zal ook mogelijk zijn om zelf informatie door te sturen waarvan je aan de ‘echtheid’ twijfelt.

Hoe?

Je vindt de coronabot door een bericht te sturen naar de Facebookpagina van VRT NWS. Een meerkeuzemenu gidst je dan door de mogelijkheden. Zo kan je de nieuwste factchecks opvragen of ze automatisch laten doorsturen. Je kan ook zelf nieuwe info laten checken door de factcheckcel van VRT NWS.

Meer informatie zie je in onderstaande video.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business