Nieuws

Wereldwijde lockdown zorgt voor 15,8 miljoen nieuwe betalende Netflix-abonnees

Netflix
Waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. Netflix kreeg er de voorbije maanden meer dan 15 miljoen abonnees bij door de lockdown.

In een toelichting op de kwartaalcijfers meldt Netflix een verdubbeling van het aantal nieuwe betalende klanten. In het eerste kwartaal van 2020 noteerde de streamingdienst 15,8 miljoen nieuwe betalende klanten, terwijl er dat in dezelfde periode in 2019 ‘maar’ 9,6 miljoen waren.

Netflix v.s. COVID-19

De Amerikaanse videostreamingdienst had verwacht om in het eerste kwartaal 7,2 miljoen betalende klanten binnen te halen. Dat cijfer werd dus ruimschoots overtroffen. En daar zitten de wereldwijde lockdownmaatregelen natuurlijk voor iets tussen. Volgens het bedrijf waren de eerste twee maanden zoals normaal, maar zorgden de maatregelen begin maart voor een overduidelijke toename.

Het grootste aandeel nieuwe huishoudens is afkomstig uit Europa met 7 miljoen nieuwe betalende klanten. Een enorm cijfer in vergelijking met de V.S. (+ 2,3 miljoen). Natuurlijk zijn heel wat maatregelen in Europa ook veel eerder van kracht gegaan door de snelle verspreiding in Italië en Spanje.

Productie op pauze

Het hoeft niet altijd slecht nieuws te zijn. Ook in het tweede kwartaal verwacht de streamingdienst vooruitgang. Momenteel liggen heel wat filmproducties stil, maar die zouden volgens Netflix geen effect hebben op de introductie van nieuwe releases.

In totaal heeft Netflix vandaag 182 betalende abonnes terwijl dat er vorig jaar in dezelfde periode nog maar 149 miljoen waren. Ook de omzet steeg met 27,6 procent naar 5,8 miljard dollar voor het eerste kwartaal en een winst van 709 miljoen dollar. Opvallend: vorig jaar lag de winst op 344 miljoen dollar, maar dat is vermoedelijk te wijten aan de stopzetting van heel wat producties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business