Google Drive update

Google gaat het in een update voor Drive, Sheets en Docs nog makkelijker maken om bestanden te delen en het overzicht ervan te bewaren.

Hoe eenvoudig iets ook lijkt, er zijn altijd manieren om het beter te doen. Dat dacht Google ook over de manier waarop het omgaat met het delen van bestanden via Google Drive, Docs en Sheets. Zo hoopt Google het nog duidelijker te maken wie je bestanden of documenten zal ontvangen.

Eén overzichtelijk venster

Toegegeven, we hebben nog maar zelden nagedacht over de functionaliteit van de Share-knop in Google Drive. In Docs en Sheets is deze rechtsboven te vinden, maar je kan in Drive ook rechtsklikken op een bestand en het van daaruit delen. Wanneer je dat momenteel doet, krijg je een dialoogvenster te zien waar je de namen van de ontvangers kan ingeven. In de praktijk gebruiken we die functionaliteit echter niet op deze manier en delen we vaak gewoon de link van het bestand met iedereen die hem nodig heeft, bijvoorbeeld via Slack. Hiervoor moet je echter eerst op ‘Get Shareable Link’ klikken om daar de link te genereren. “Dat proces kan makkelijker”, vond Google en het gaat nu beide mogelijkheden combineren in één venster.

Beeld via Google

Het gevolg is dat het net dat beetje duidelijker wordt wie er allemaal toegang zal krijgen (en dat momenteel al heeft) tot het bestand, wat het per ongeluk delen van gevoelige informatie met zij die er geen recht op hebben minder mogelijk maakt. Zeker in deze tijden van afstandswerken is dat geen slechte zaak, want er worden meer bestanden dan ooit tevoren gedeeld. 

Uitrol vanaf 26 mei

De update zal, zoals dat meestal gaat, eerst beschikbaar komen voor G Suite-gebruikers en dan verder uitgerold worden naar het gewone publiek vanaf 26 mei. 

Gerelateerde artikelen

1Password, Lastpass en Google vergeleken: Wat is de beste paswoordmanager?

Je wachtwoorden op een briefje schrijven en aan je monitor kleven is al lang niet meer van deze tijd. Toch blijft het lastig om al je (hopelijk) ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Je hebt echter een hoop opties.

7 tips om je Android-smartphone op te kuisen

Je smartphone is een verlengde van jezelf waar je dagelijks op kunt vertrouwen, maar soms werkt het toestel niet helemaal mee. Na maanden intensief gebruik, vertraagt het toestel. Tijd voor een grondige schoonmaakbeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here