Nieuws

Super Mario-fan ontwikkelt PC-versie van Super Mario 64

Voor het eerst werd de volledige game van Super Mario 64 omgevormd tot een port voor de PC.

De game Super Mario 64 kwam in 1996 uit en was toen exclusief voor de console Nintendo 64. De game was enorm populair, en wordt zelfs tot vandaag als één van de beste Super Mario-games ooit beschouwd. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat talloze pogingen werden ondernomen door ontwikkelaars om de game naar een ander medium te brengen.

Dit weekend ontdekten gamers dat er een volledige versie van Super Mario 64 uitgebracht is voor de pc. Die ontdekking kwam aan het licht door een walkthrough van het eerste twaalf minuten op YouTube. Dat gebeurde nooit eerder, omdat vroegere versies meestal maar een bepaald level van de game konden aanbieden. Maar deze port bevat zelfs ondersteuning voor controllers, biedt de mogelijkheid om nog verdere mods door te voeren en het belangrijkste van allemaal; de game werkt vlekkeloos. De laadtijden zijn zelfs zo snel dat de dialoog van de game soms niet kan volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=DfK-1C_ZQIo&feature=emb_logo

Schending eigendomsrecht

Echter blijkt de pc-versie wel niet zo eenvoudig te vinden. Nintendo heeft immers niet zijn toestemming gegeven om zijn game te laten omvormen tot een computerspel, waardoor het eigenlijk een schending op de eigendomsrechten is die Nintendo heeft voor alles wat met Super Mario te maken heeft. Nintendo gaat ook naarstig opzoek naar dergelijke ports om ze zo snel mogelijk te laten verwijderen. Een link waar je de game kan downloaden ga je dus niet zomaar vinden.

Aangezien het personage Super Mario dit jaar zijn 35e verjaardag viert, plant Nintendo heel wat remakes en herlanceringen van klassieke Super Mario-games voor de Nintendo Switch. Ook Super Mario 64 is onderdeel van die geruchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business