Sonos Arc

Na heel wat geruchten lanceert Sonos vandaag officieel de Arc. Een nieuwe soundbar met een gemoderniseerde Sub en Five.

Sonos gaf enkele weken geleden al aan dat het “iets tastbaars” zou gaan introduceren. De laatste dagen deden al heel wat geruchten, foto’s en tekeningen de ronde. En nu is het écht zo ver. De audiospecialist introduceert vandaag Arc, de premium smart soundbar die je woonkamer voorziet van meeslepend geluid van bioscoopkwaliteit. 

Sonos Arc

Arc bouwt voort op de toonaangevende innovaties van de audiogigant op het gebied van home cinema. Met door software aangedreven audio die luisteraars intens laat genieten van fantastische details, kristalheldere dialogen en een indrukwekkende bass. Inclusief ondersteuning van Dolby Atmos. Je kan de Arc dus zien als een uitgebreide versie van de bestaande Beam.

Specificaties

  • Audio: 11 digitale versterkers klasse D, drie tweeters, nachtmodus…
  • Netwerk: Sonos-S2, Ethernetpoort, WiFi, AirPlay 2 en IR-ontvanger
  • Afmetingen: 87 x 1141 x 115 mm
Sonos
De nieuwe Sonos Five.

Nieuwe Sub 3 en Five

Naast Arc introduceert het bedrijf ook de Sonos Sub (Gen 3) en Sonos Five. Beide producten beschikken over hetzelfde iconische design, creëren dezelfde geweldige geluidsbelevingen waar onze klanten op vertrouwen, en zijn nu voorzien van meer geheugen en een hoger verwerkingsvermogen met moderne processors.

De vernieuwde Arc, Five en Sub (Gen 3) draaien exclusief op de nieuwe S2-app, die vanaf 8 juni 2020 beschikbaar is. S2 introduceert nieuwe ervaringen voor klanten, inclusief de ondersteuning van audio in hogere resolutie, een verbeterd design en meer personalisatie, inclusief opgeslagen, gegroepeerde kamers.

Hoeveel kost die nieuwe soundbar nu? De soundbar Arc (899 euro), de Sub (799 euro) en de Five (579 euro) zijn vanaf 6 mei 2020 beschikbaar voor pre-order op Sonos.com. Vanaf 10 juni 2020 zijn de producten wereldwijd verkrijgbaar.

Sonos
De Sonos Sub zit al aan zijn 3e generatie.

Sonos Radio

Sinds 21 april is ook Sonos Radio voor alle gebruikers beschikbaar. Het nieuwe platform en wordt uitgerold middels een software-update. Bijna de helft van alle luistertijd op de speakers van de audiogigant komt van het luisteren naar radio. De nieuwe Radio biedt consumenten een nieuwe manier om radioprogramma’s te verkennen en nieuwe muziek en diensten te ontdekken. In mei staat ook een andere vernieuwing gepland: het platform van de audiogigant wordt opgedeeld in S1 (oud) en S2 (nieuw). Maar geen zorgen, beide platformen zullen Radio ondersteunen aangezien het om pure software gaat.

Gerelateerde artikelen

Sonos verduidelijkt toekomst oude producten: dit is wat je moet doen

Sonos heeft geluisterd naar het ongenoegen van zijn klanten en lanceert nieuwe mogelijkheden voor gebruikers van de zogenaamde 'Legacy Speakers'.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here