Skoda Enyac

Skoda heeft een aantal nieuwe beelden en video's gelost van de toekomstige elektrische SUV Enyac.

Elektrische wagens zitten in de lift. De verkoop van auto’s mag dan wel gepauzeerd zijn, autobouwers zijn al volop bezig aan de toekomst. In februari loste Skoda een aantal details over zijn nieuwe elektrische SUV: de Skoda Enyac. Vandaag krijgen we daar meer beelden van te zien. Al zijn ze natuurlijk wel gecamoufleerd.

Skoda Enyac

Elektrische Skoda Enyac

Net zoals bij de Kodiaq, Kamiq en Karoq moest het bedrijf opzoek naar een leuke naam waarbij een Q als laatste letter mogelijk was. En daarvoor nam het bedrijf Enya, wat staat voor ‘bron van het leven’. De Enyac biedt een enorme binnenruimte, een snellaadfunctie en een actieradius tot maximaal 500* km. Verschillende uitvoeringen, waaronder een variant met vierwielaandrijving die van 0 naar 100 km/u accelereert in slechts 6,2 seconden zal beschikbaar zijn. 

Actieradius

De Skoday Enyac zal beschikbaar zijn in 5 varianten: een 109 kW sterke basisversie met een range van 340 km, een 132 kW sterke versie met een range van 390 km, een 150 kW sterke versie met een range van 500 km en tot slot twee versies met 4×4 van 195 kW of 225 kW. En dat allemaal met een maximale range of autonomie van 500 kilometer.

De nieuwe elektrische Skoday Enyaq wordt gebouwd op basis van het MEB-platform. Het bedrijf hoopt zijn eerste elektrische SUV tegen het einde van 2022 op de markt te gooien. Waarbij Skoda tegen 2025 25% van alle autoverkopen willen laten afhangen van elektrische wagens, hybrides en plug-in hybrides.

Beschikbaarheid van de Enyac

De nieuwe elekrische SUV zal in oktober 2020 het levenslicht zien. De bedoeling zou zijn dat de eerste modellen begin 2021 op onze Belgische en Nederlandse wegen gaat rijden. Prijs? Er is geen officiële prijszetting maar naar verwachting zal hij toch rond de 40.000 euro gaan kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here