Nieuws

Samsung werkt aan eigen betaalkaart voor Samsung Pay

Samsung Pay
Ook Samsung Pay is binnenkort een ding en zal zelfs een eigen betaalkaart gaan aanbieden.

Heel wat grote techbedrijven proberen de laatste jaren hun voetafdruk in de fintechwereld te zetten. Na Google Pay & Apple Pay is er nu Samsung Pay. Het bedrijf wil een eigen betaalkaart voor zijn toekomstige digitale portefeuille.

Samsung Pay

Om die betaalkaart te ontwikkelen met de juiste knowhow ging de Koreaanse smartphonegigant in zee met SoFi. Een kleinere fintech startup die al langer bezig is met digitaal bankieren en ook leningen en aandelenportefeuilles in zijn productaanbod heeft zitten.

Net zoals bij Apple is ook Samsung van plan om smartphones om te toveren tot een digitale portefeuille. Op iPhones heet die tool Wallet, en ook de Koreanen zien iets gelijkaardig wel zitten. Samsung Pay moet dus meer worden dan alleen een digitale manier van betalen. Hoe dat er concreet gaat uitzien of werken, is tot op heden nog onbekend. Het bedrijf maakte hierover geen extra informatie bekend.

In de Verenigde Staten kunnen Applegebruikers al langer de Apple Card gebruiken voor hun betalingen. Maar een lancering in onze contreien blijft uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business