Samsung Pay

Ook Samsung Pay is binnenkort een ding en zal zelfs een eigen betaalkaart gaan aanbieden.

Advertentie

Heel wat grote techbedrijven proberen de laatste jaren hun voetafdruk in de fintechwereld te zetten. Na Google Pay & Apple Pay is er nu Samsung Pay. Het bedrijf wil een eigen betaalkaart voor zijn toekomstige digitale portefeuille.

Samsung Pay

Om die betaalkaart te ontwikkelen met de juiste knowhow ging de Koreaanse smartphonegigant in zee met SoFi. Een kleinere fintech startup die al langer bezig is met digitaal bankieren en ook leningen en aandelenportefeuilles in zijn productaanbod heeft zitten.

Net zoals bij Apple is ook Samsung van plan om smartphones om te toveren tot een digitale portefeuille. Op iPhones heet die tool Wallet, en ook de Koreanen zien iets gelijkaardig wel zitten. Samsung Pay moet dus meer worden dan alleen een digitale manier van betalen. Hoe dat er concreet gaat uitzien of werken, is tot op heden nog onbekend. Het bedrijf maakte hierover geen extra informatie bekend.

In de Verenigde Staten kunnen Applegebruikers al langer de Apple Card gebruiken voor hun betalingen. Maar een lancering in onze contreien blijft uit.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here