Nieuws

Microsoft Outlook voor web krijgt tekstvoorspelling

Outlook - 1 - Hackers
Typ jij ook niet graag een saaie e-mail? Dan helpt Microsoft Outlook je binnenkort een handje door je volgende woorden te voorspellen.

Outlook zal in de nabije toekomst een nieuwe feature voor tekstvoorspelling krijgen. De toevoeging is nog niet officieel aangekondigd, maar er wordt al wel naar verwezen op een helppagina voor Microsoft Office. Een vergelijkbare functie is ook al in Gmail beschikbaar. 

De werking van deze nieuwe functie lijkt alvast heel eenvoudig te zijn. Tijdens het typen van een e-mail zal Outlook je suggesties geven op basis van de zin die je aan het schrijven bent. Ga je daarmee akkoord, dan kan je op Tab drukken of het pijltje naar rechts. De zin wordt dan automatisch afgemaakt. Staat de suggestie je niet aan, dan kan je gewoon blijven typen om ze te negeren. 

Lancering in mei 2020

De functie is momenteel ook terug te vinden in de Microsoft 365 Roadmap. Ze staat daar aangegeven als “in ontwikkeling” met een verwachte lanceringsdatum van mei 2020. Gmail voegde deze technologie al enkele jaren geleden toe en de Smart Compose functionaliteit doet daar goed zijn best om voorspelbare zinnen aan te vullen, bijvoorbeeld bij het opzetten van een vergadering. 

Of de functionaliteit in Outlook ook beschikbaar zal zijn in het Nederlands, is voorlopig nog even afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business