Nieuws

Komt LG met dual-screen smartphone met kantelbaar scherm?

LG Wing
Een render toont ons de LG Wing, een smartphone van LG met kantelbaar scherm met daaronder een tweede scherm.

Veel van de verbeteringen op de smartphonemarkt komen in de vorm van betere hardware en hogere prestaties en daarom is het al eens leuk om producenten iets nieuws te zien proberen. Vorig jaar waren smartphones met meerdere schermen enorm populair, genoeg zelfs om daar dit jaar een vervolg aan te geven. LG heeft altijd een wat unieke kijk gehad op dat concept, zoals we al zagen bij de LG G8X ThinQ, waarbij dat tweede scherm in een cover verwerkt zat. Online doken er enkele dagen geleden echter beelden op van een design dat we nog niet eerder zagen, waarbij het bovenste scherm kantelbaar is en zo een tweede scherm onthult. Is dit de LG Wing?

Wing zou althans de projectnaam zijn van de smartphone, die volgens ETNews een display zal krijgen van 6,8 inch én een kleiner scherm van 4 inch met een beeldverhouding van 1:1. De smartphone zal ook 5G ondersteunen, voorzien zijn van een Snapdragon 7-serie SoC, drie camera’s en een sensor van 64 megapixels. Veel meer details zijn er niet bekend, maar de prijs zal naar verluidt wel hoger komen te liggen dan die van de LG Velvet die later dit jaar op de markt zal komen. 

Throwback naar LG in 2006

Inspiratie voor deze telefoon vond LG duidelijk in het verleden, zo rond 2006 om precies te zijn. Toen bracht LG ook al telefoons op de markt met een kantelbaar scherm, waaronder de LB1500 en LU1400. Technologie is de laatste 14 jaar echter enorm geëvolueerd en we zullen duidelijk niet moeten worstelen met een wel heel klein schermpje en een vreemd design. 

Voordelen van horizontaal scherm

Praktisch lijkt de LG Wing wel wat voordelen te kunnen hebben over andere telefoons. Het afspelen van media zou bijvoorbeeld makkelijker kunnen worden door het toevoegen van een afstandsbediening op het onderste scherm en het maakt het meteen eenvoudiger om de telefoon met één hand vast te houden. Ook op het vlak van gaming-toepassingen zien we hier veel voordelen, zoals het weergeven van kaartjes of extra info. Het lijkt er zelfs op dat twee apps naast elkaar draaien mogelijk moet zijn, wat de productiviteit zeker ten goede zal komen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business