LG Wing

Een render toont ons de LG Wing, een smartphone van LG met kantelbaar scherm met daaronder een tweede scherm.

Advertentie

Veel van de verbeteringen op de smartphonemarkt komen in de vorm van betere hardware en hogere prestaties en daarom is het al eens leuk om producenten iets nieuws te zien proberen. Vorig jaar waren smartphones met meerdere schermen enorm populair, genoeg zelfs om daar dit jaar een vervolg aan te geven. LG heeft altijd een wat unieke kijk gehad op dat concept, zoals we al zagen bij de LG G8X ThinQ, waarbij dat tweede scherm in een cover verwerkt zat. Online doken er enkele dagen geleden echter beelden op van een design dat we nog niet eerder zagen, waarbij het bovenste scherm kantelbaar is en zo een tweede scherm onthult. Is dit de LG Wing?

Wing zou althans de projectnaam zijn van de smartphone, die volgens ETNews een display zal krijgen van 6,8 inch én een kleiner scherm van 4 inch met een beeldverhouding van 1:1. De smartphone zal ook 5G ondersteunen, voorzien zijn van een Snapdragon 7-serie SoC, drie camera’s en een sensor van 64 megapixels. Veel meer details zijn er niet bekend, maar de prijs zal naar verluidt wel hoger komen te liggen dan die van de LG Velvet die later dit jaar op de markt zal komen. 

Throwback naar LG in 2006

Inspiratie voor deze telefoon vond LG duidelijk in het verleden, zo rond 2006 om precies te zijn. Toen bracht LG ook al telefoons op de markt met een kantelbaar scherm, waaronder de LB1500 en LU1400. Technologie is de laatste 14 jaar echter enorm geëvolueerd en we zullen duidelijk niet moeten worstelen met een wel heel klein schermpje en een vreemd design. 

Voordelen van horizontaal scherm

Praktisch lijkt de LG Wing wel wat voordelen te kunnen hebben over andere telefoons. Het afspelen van media zou bijvoorbeeld makkelijker kunnen worden door het toevoegen van een afstandsbediening op het onderste scherm en het maakt het meteen eenvoudiger om de telefoon met één hand vast te houden. Ook op het vlak van gaming-toepassingen zien we hier veel voordelen, zoals het weergeven van kaartjes of extra info. Het lijkt er zelfs op dat twee apps naast elkaar draaien mogelijk moet zijn, wat de productiviteit zeker ten goede zal komen.  

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review LG G8X ThinQ: Een nieuwe wereld gaat open

Vouwbare smartphones proberen je meer schermruimte en flexibiliteit te geven met hun vouwbaar display. De LG G8X ThinQ probeert hetzelfde te doen door een tweede scherm in een cover te verwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here