iPad Pro Magic Keyboard

Dankzij het iPad Pro Magic Keyboard kun je nu ook typen op de tablet van Apple als op een laptop. Helemaal probleemloos lijkt de accessoire echter niet.

Advertentie

Het is een kleine twee maanden geleden dat Apple op de proppen kwam met de nieuwe iPad Pro, die naast de vernieuwde MacBook Air werd uitgebracht. Waar de nieuwe laptop van Apple qua uiterlijk vrijwel gelijk bleef aan zijn voorganger, kreeg de iPad Pro er een nieuw externe accessoire bij. We hebben het dan over het Magic Keyboard, een zwevend toetsenbord om de iPad meer te kunnen gebruiken als laptop.

iPad Pro Magic Keyboard accuprobleem

Voor sommige gebruikers van het nieuwe iPad Pro Magic Keyboard zorgt het toetsenbord helaas af en toe voor wel heel erg excessief batterijverbruik (via 9to5Mac). Dit grote verbruik vindt volgens sommigen plaats wanneer de achtergrondverlichting ingeschakeld is. Er zijn ook gebruikers die melden dat het zwevende toetsenbord al veel batterij slurpt wanneer de iPad in stand-by modus staat.

Het is lastig om er precies achter te komen hoeveel het Magic Keyboard aan extra batterij mag verbruiken. Apple heeft immers geen statistieken gedeeld van wat je aan batterijverbruik mag verwachten. Met wat gezond verstand zou je echter tot de conclusie kunnen komen dat een toetsenbordje niet excessief veel accusap zou mogen verbruiken.

Nu al aan vervanging toe?

In een blog van The iPad Insight lezen we dat ze daar tegen hetzelfde probleem zijn aangelopen. Na het gebruiken van het Smart Keyboard Folio lijkt het in ieder geval niet aan de iPad Pro zelf te liggen, aangezien het batterijverbruik significant minder is. Vervolgens is er een tweede, nieuwer Magic Keyboard aangeschaft om de proef op de som te nemen.

Wat blijkt? In een typesessie van 1 uur en 1 kwartier verbruikte de iPad in totaal 14 procent aan batterijsap met het nieuwe Magic Keyboard, terwijl de achtergrondverlichting op 25 procent (helderheid) stond. Dat is 11 procent minder accusap met het ‘oude’ Magic Keyboard dat gebruikt werd zonder achtergrondverlichting.

Neem contact op

Het ziet ernaar uit dat het hier gaat om een hardwarefout, al kan niet uitgesloten worden dat er ook iets misgaat in de software. Mocht je zelf soortgelijke problemen ondervinden met het iPad Pro Magic Keyboard, dan raden we je aan contact op te nemen met de klantenservice van Apple.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here