Nieuws

Nintendo kondigt eerste nieuwe Super Mario game aan van 2020

Haal je beste origamikunsten boven voor de game Paper Mario: The Origami King, de eerste (van velen?) Super Mario games die Nintendo dit jaar zal aankondigen.

Om de 35e verjaardag van het immer populaire videogamepersonage Super Mario te vieren, stuurde Nintendo het gerucht de wereld in dat er in 2020 heel wat nieuwe (en oude) Mario games zouden uitgebracht worden voor de Nintendo Switch. De eerste game heeft gisteren eindelijk vorm gekregen. Nintendo lanceerde op YouTube een trailer voor de game Paper Mario: The Origami King.

In de game zien Super Mario en zijn vrienden er wat anders uit dan dat je gewend bent. Want zoals de titel doet vermoeden, zien de personages er uit als papieren origamifiguurtjes. De trailer bevat wel de actie die je kent van een Super Mario game. Explosies, vliegtuiggevechten, een vallend rotsblok à la Indiana Jones, … De game oogt alvast veelbelovend.

Op papier

Paper Mario is een RPG-gamereeks binnenin de Super Mario franchise. Hoewel de reeks misschien niet zo populair is als andere reeksen zoals Mario Kart, is The Origami King toch al de zesde Paper Mario-titel die Nintendo uitbrengt. De eerste Paper Mario game verscheen al in 2001 voor de Nintendo GameCube. Super Mario Paper voor de Nintendo Wii voegde 3D-graphics toe aan de games. De laatste Paper Mario game, Sticker Star, kwam uit in 2016.

The Origami King is de eerste Paper Mario-game voor de Nintendo Switch. De game zal op 17 juli verschijnen. Nintendo plant zowel een digitale release via de Nintendo eShop als een fysieke release in de winkelrekken.

Metroid

Op het einde van de trailer zit nog een (niet Mario-gerelateerde) easter egg die snel zijn eigen leven is beginnen leiden. Super Mario loopt rond met een vreemde papieren helm op zijn hoofd. Wie ooit de gamereeks Metroid heeft gespeeld, zal die helm onmiddellijk herkennen. Dat voedde de geruchten dat Nintendo aan een nieuwe Metroid-game zou werken. Voorlopig is dat nieuws nog niet bevestigd door Nintendo. Metroid-fans wachten al sinds 2017 op een nieuwe game. Metroid heeft zijn weg naar de Nintendo Switch nog niet kunnen vinden.

Hint Nintendo hier naar een nieuwe Metroid-game?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business