Tesla Fiat Chrysler emissie EU

Elon Musk heeft voor de tweede keer een prijsstijging aangekondigd van de "Full Self-Driving"-optie voor de verschillende Tesla's.

Via Twitter kondigde Tesla CEO Elon Musk aan dat de prijs van het “Full Self-Driving”-pakket voor de verschillende wagens van het bedrijf met ongeveer 1000 dollar ( ongeveer 916 euro) zal stijgen. Volgens de CEO zal het ook niet de laatste keer zijn dat de prijs stijgt. De technologie wordt immers steeds beter.

Momenteel betaal je voor de “Full Self-Driving”-optie van Tesla 7.000 dollar, zo’n 6.400 euro. Vanaf 1 juli zal daar echter rond de 900 euro bijkomen. Een exact bedrag kleefde Elon Musk niet op prijsverhoging, maar het zal er niet ver af zitten. 

Waarde van 100.000 dollar

Musk volgde zijn tweet op met een andere tweet waarin hij liet weten dat het niet de laatste keer is dat de prijs zal stijgen. Momenteel heeft het pakket volgens Musk een waarde van meer dan 100.000 dollar (91.600 euro) en wanneer Tesla’s ook effectief op zichzelf de baan op mogen, zal de kost van de functionaliteit alleen nog maar stijgen. Het pakket kostte begin vorig jaar nog 5.000 dollar. In juni kwam daar 1.000 dollar bij. 

Ook als abonnement

Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers van Tesla eind vorige maand, liet Elon Musk ook al weten dat het “Full Self-Driving”-pakket nog voor het einde van dit jaar beschikbaar zal zijn in de vorm van een abonnement, speciaal voor zij die liever geen groot bedrag op tafel leggen bovenop de prijs van hun Tesla. 

Gerelateerde artikelen

Hoe een gigantische tent Tesla redde van de ondergang

Tesla heeft samen met CEO Elon Musk meermaals aan de rand van een afgrond gestaan. Zo overleefde het bedrijf de productiehel van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here