Zal CES 2021 een van de eerste evenementen zijn die we persoonlijk bezoeken? De organisatie denkt alvast van wel.

Advertentie

Waar MWC Barcelona dit jaar een van de eerste evenementen was dat afgelast werd door de toen nog dreiging van het coronavirus, kijkt CES nu al naar de toekomst. De technologiebeurs vindt elk jaar in januari plaats in Las Vegas en de organisatie (de Consumer Technology Association) heeft aangekondigd dat het zowel fysiek als digitaal de beurs wil organiseren. 

Dit jaar had CES nog geen last van het coronavirus en bezochten er ongeveer 175.000 bezoekers de beurs. Dat is heel wat, maar de plannen voor 2021 zijn nog groter. Het Las Vegas Convention Center heeft namelijk bijna een miljard dollar geïnvesteerd in de uitbreiding van hun locatie en is klaar voor nog meer technologie liefhebbers. 

Extra maatregelen

Uiteraard zal de fysieke organisatie met een hele hoop extra maatregelen komen, waaronder temperatuurchecks en mondmaskers. Het is allemaal heel ambitieus van de organisatie en de hele beslissing kan zich makkelijk tegen hen keren als er in het najaar plots een tweede coronagolf verschijnt. 

Wordt 2021 volledig digitaal?

Zelfs als alles in de goede richting blijft gaan, bestaat de kans dat veel bezoekers CES 2021 links laten liggen, gewoon om zeker te zijn. Of bedrijven die mening zullen delen valt ook af te wachten, maar steeds meer grote namen lijken nu al plannen te maken voor een digitaal 2021. Een van die namen is Microsoft. Het bedrijf zal persoonlijk niet aanwezig zijn op evenementen tot juli 2021 en skipt zo dus grote namen zoals Computex 2020 in september, de (mogelijke) E3 beurs van volgend jaar en uiteraard CES 2021. Het technologiebedrijf zal zelf ook geen fysieke evenementen organiseren. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here