Nieuws

Tim Cook over racisme: “Apple moet nog meer doen.”

Apple Zwart Wit
Apple CEO Tim Cook schrijft in een open brief over het belang van diversiteit binnen Apple en geeft aan nog meer te willen doen tegen ongelijkheid.

In een open brief op de website van Apple, heeft CEO Tim Cook het gehad over George Floyd, racisme en de mogelijkheden die hij ziet om via Apple het verschil te maken. Het bedrijf zet al sterk in op diversiteit, maar kan volgens Cook nog meer doen.

Diversiteit bij Apple

Tijdens Blackout Tuesday zagen we het bedrijf al Apple Music offline halen, zodat de dag kon gebruikt worden voor reflectie en het plannen van verandering. Volgens Cook is het altijd de missie van Apple geweest om technologie te ontwikkelen die mensen in staat stelt om de wereld te verbeteren. Het bedrijf heeft altijd kracht gehaald uit diversiteit en mensen van alle delen van de samenleving verwelkomd om zo een Apple te bouwen waar iedereen gelijk is.

Nog niet genoeg

“We moeten nog meer doen,” laat de CEO zich ontvallen “We zullen blijven werken om belangrijke tools en technologie naar scholen te brengen die meer verdienen. We blijven strijden tegen de kracht van onrechtvaardigheid op milieugebied, zoals global warming, dat PoC-gemeenschappen harder treft dan anderen. We verbinden ons ertoe naar binnen te kijken en vooruitgang te boeken op het gebied van inclusie en diversiteit, zodat elk geweldig idee gehoord kan worden. We gaan ook doneren aan organisaties, waaronder het Equal Justice Initiative, dat vecht tegen rassen onrechtvaardigheid en massale opsluiting.”

Naar een betere toekomst

De brief kreeg de titel “Speaking up on racism” en is te lezen op de website van Apple. Cook sluit de brief met de oproep dat we hoger moeten mikken dan een wereld waarin alles terug normaal wordt. Hij vraagt iedereen volop te gaan voor een wereld die veel beter dan normaal is. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business