Nieuws

Apple krijgt patent voor social distancing selfies

Social distancing selfie
Wil je samen een selfie nemen terwijl je social distancing respecteert? Dan kan Apple binnenkort helpen dankzij een nieuw patent.

Apple heeft een patent aangevraagd voor het maken van virtuele group selfies en heeft dat ook gekregen, zo laat Patently Apple weten. Apple hoopt op deze manier selfies mogelijk te maken terwijl we ook de regels van de social distancing respecteren. Het is nog niet geweten of de functie er komt voor iPhone en/of iPad.

57 nieuwe patenten voor Apple

In totaal kreeg Apple van het U.S. Patent and Trademark Office de goedkeuring voor 57 nieuwe patenten, maar die zijn niet allemaal even leuk of interessant. Het nemen van een selfie in de vorm van een foto, video of live beeld is dat natuurlijk wel. Het “apparaat”, in dit geval natuurlijk de app, laat je toe om de beelden zelf in een compositie naar keuze te plaatsen, maar de plaatsing ervan zal ook automatisch en slim kunnen gebeuren. Zo kan je dus toch een selfie nemen, zelfs als je niet met meerdere personen op dezelfde locatie kan zijn. 

Online te raadplegen

Wie wil kan het volledige patent raadplegen op de website van het U.S. Patent and Trademark Office. Daar smurf je een hoeveelheid informatie over de toepassingen ervan en schetsen die aantonen hoe het er in de praktijk zou kunnen uitzien. Let ook op de datum van indiening: deze is 11 juli 2018, lang voor de huidige situatie rond het coronavirus dus.

Beeld uit het nieuwe Apple-patent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business