IBM Toolkit

Op basis van homomorfische encryptie heeft IBM een nieuwe toegankelijke toolkit uitgebracht voor ontwikkelaars.

Advertentie

IBM heeft een nieuwe toolkit beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars die encryptie van data in applicaties moet versterken en vereenvoudigen. Het gaat om een nieuwe technologie die de naam ‘homomorfische encryptie’ draagt en nogal complex is om te gebruiken om data te versleutelen in applicaties.

IBM

IBM toolkit

Met de nieuwe toolkit voor iOS en macOS maakt IBM het dus een stuk gemakkelijker voor ontwikkelaars om van die homomorfische encryptie gebruik te maken. De nieuwe tool is momenteel alleen beschikbaar voor iOS en macOS maar komt later ook naar Linux en Android.

Homomorfische encryptie maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om de verwerking van data op het toestel gecodeerd te houden. Momenteel wordt heel wat data verwerkt op een niet-gecodeerde manier waardoor er meer ingangen beschikbaar zijn voor kwaadwilligen om die data te stelen.

Volgens IBM heeft de toolkit én de technologie heel wat toekomst en zijn er genoeg toepassingen die duidelijk maken dat homomorfische encryptie wel degelijk belangrijk is voor ontwikkelaars.

Standaard

Het bedrijf voegt wel toe dat het gebruik van de recente technologie nog volop in ontwikkeling is en niet meteen de norm zal worden. Vooral in sectoren waar het gebruik van privé-data heel belangrijk is kan de toolkit handig zijn. Denk daarbij aan de zorg- en banksector.

De nieuwe toolkits zijn beschikbaar op Github voor macOS en iOS. Naar verwachting zullen de kits voor Linux en Android op Github binnen enkele weken al beschikbaar zijn. Volgens IBM zijn de nieuwe tools gebaseerd op ‘HELib’, ’s werelds meest ontwikkelde encryptieblibliotheek waarin ook proeftoepassingen beschikbaar zijn.

IBM Think Digital

Wie interesse heeft in dit soort nieuwe en vooruitstrevende technologieën zal waarschijnlijk zijn gading ook kunnen vinden op IBM’s aankomende Think Digital Summit. De focus op deze digitale bijeenkomst voor de hele Benelux ligt op nieuwe technologieën die bedrijven en individuen zullen helpen om flexibeler te reageren op een nieuwe realiteit tijdens en na de wereldwijde crisis. IBM wil met zijn Think Digital Summit vooral bedrijven motiveren om sterker en duurzamer uit de coronacrisis te komen. En vooral, welke technologieën en tools kunnen hen daarbij helpen?

Is je interesse gewekt? Je kan je nog steeds inschrijven voor Think Digital Summit! Heb je nog een extra stimulans nodig? Het evenement is volledig gratis.


Gerelateerde artikelen

Schrijf je in voor Think Digital Summit!

Tijdens Think Digital Summit georganiseerd door IBM, leer je hoe om te gaan met de nieuwe economische realiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here