Het ontwerp van de nieuwe Nvidia RTX 3080 is mogelijk online gelekt. Ook enkele mogelijke specificaties verschenen al online.

Een foto van wat mogelijk de NVIDIA GeForce RTX 3080 grafische kaart is, verscheen dit weekend online. Naast enkele beelden van het ontwerp van de kaart, verschenen er ook specificaties online. De RTX 3000-serie wordt pas in het derde kwartaal van 2020 op de markt verwacht. 

De foto verscheen online op het forum van de Chinese technologiewebsite ChipHell. Of het hier over het definitieve ontwerp van de grafische kaart gaat is echter in twijfel te trekken. Met de lancering nog een tijdje af, bestaat de kans immers dat het gaat om prototypes of samples die helemaal niet lijken op het eindproduct. 

RTX 3080
Via ChipHell

Heeft RTX 3080 uniek ontwerp?

Hoe dan ook, we hebben hier te maken met een ontwerp dat gebruik maakt van twee ventilatoren, waarvan één aan de voorkant en één aan de achterkant van de kaart, wat ervoor zal zorgen dat de lucht in verschillende richting gestuurd wordt. Ook opvallend is het gebruik van een PCB (Printed Circuit Board) in V-vorm zoals op de foto van de achterkant te zien is. Dit zou er voor zorgen dat de fans net iets dichter tegen de GPU geplaatst kunnen worden voor nog betere koeling. Hoewel het lijkt alsof Nvidia hier gekozen heeft voor een blauw ontwerp, is dat niet het geval. Dit is immers een laagje beschermende folie dat de aluminium behuizing verbergt. 

Specificaties Nvidia RTX 3080

Hoewel de specificaties van deze nieuwe reeks grafische kaarten nog lang niet zeker is, kunnen we alvast een gerichte gok doen aan de hand van informatie die lekker Kopite7kimi op Twitter gooide. De Twitteraar had het in het verleden al meermaals bij het goede eind en liet deze keer weten dat de RTX 3080 gebaseerd zal zijn op de GA102-200 GPU, met 4,352 CUDA cores, 10 GB VRAM en een 320-bit bus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here