Nieuws

De Volkswagen ID.3 heeft een officiële lanceringsdatum

Volkswagen ID.3
De Volkswagen ID.3 is eindelijk klaar voor lancering. We hebben even moeten wachten, maar het resultaat mag er zijn. Hopen we toch.

Volkswagen heeft de planning rond zijn elektrische ID.3 eindelijk rond. Vanaf 17 juni kunnen klanten de gelimiteerde ‘first edition’ van de ID.3 eindelijk bestellen in het grootste deel van Europa. Begin september zouden dan meteen ook de eerste modellen moeten geleverd worden.

Volkswagen ID.3

Met de ID.3 wil Volkswagen eindelijk uit de startblokken schieten met een reeks nieuwe elektrische wagens. Deze 3 is daar de koploper in en moet Volkswagen weer op de kaart zetten.

Maar wie zegt dat klanten meteen al de ID.3 zullen bestellen? Volgens de laatste berichten ging het niet goed met de ontwikkeling van de 100% elektrische wagen. De software zou nog vol fouten zitten waardoor heel wat functies van de wagen onbetrouwbaar zijn.

Daardoor zal de Duitse autobouwer een aantal functies moeten uitstellen bij de lancering van zijn first edition ID.3. Opties als de App Connect, 3D-HUD en een aantal andere kleinere functies zullen niet meteen beschikbaar zijn in de eerste editie. Volgens de autobouwer zullen ze naderhand wel beschikbaar gesteld worden via een OTA-update die gratis is voor alle klanten.

First Movers club

Wie op 17 juni toch een Volkswagen ID.3 besteld wordt daardoor ook meteen lid van VW’s First Movers club. Een community van klanten die hun ervaringen, tips & tricks met elkaar kunnen delen en vermoedelijk ook gebruik kunnen maken van kortingen rond onderhoud of verzekering. Maar wat die club concreet inhoudt is nog onduidelijk.

De eerste editie van de ID.3 zal te koop zijn in drie versies met een basisprijs van net geen 40.000 euro tot en met 50.000 euro voor een hele set extra opties als driver-assist en een verbeterd audiosysteem.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business