youtube

Haat jij YouTube-ads ook, maar wil je toch geen adblocker gebruiken? Dan kan je met dit trucje advertenties doen verdwijnen.

Op Reddit werd enkele dagen geleden een bericht geplaatst door /u/unicorn4sale met daarin een gouden tip voor iedereen die van YouTube houdt, maar advertenties haat. Er is namelijk een manier om alle ads van een video te blokkeren. Het gaat in dit geval niet om een adblocker, maar om een vergetelheid van Google en je hebt er niets extra voor nodig.

Foutje van ontwikkelaar

Het trucje werd gepost in de r/webdev subreddit, een community met bijna 500.000 gebruikers. Unicorn4sale legt daar uit dat je door het toevoegen van een punt achter de .com van YouTube er voor kan zorgen dat advertenties niet laden. Dit werk voor YouTube op je computer. Als je de mobiele site gebruikt dan moet je eerst de desktopversie opvragen via Request Desktop Site. Volgens de ontwikkelaar gaat het om een vaak vergeten kleinigheid die ervoor zorgt dat de hostname van een website niet genormaliseerd wordt. Het gevolg is dat advertenties niet geladen worden omdat er geen exacte overeenkomst is tussen de url van de website en de verwachte url. 

Mogelijk snel opgelost

Uiteraard is het nog steeds handiger om een adblocker te gebruiken, maar als je dat liever niet doet, dan is dit een eenvoudige manier om in specifieke gevallen toch de advertenties te blokkeren. Let wel, het zou goed kunnen dat YouTube ondertussen op de hoogte is van het foutje, want al meer dan 4800 mensen gaven het bericht een upvote. Hoe lang je er dus nog van zal kunnen genieten is af te wachten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here