Nieuws

ASUS lanceert ZenWiFi AX Mini en ZenWiFi AC Mini routersystemen

ASUS ZenWiFi AX
ASUS komt met de ZenWiFi AX en AC Mini, twee mesh-systemen die je huis van supersnelle WiFi 6 of WiFi 5 voorzien.

ASUS breidt vandaag hun ZenWiFi line-up van routers uit met de nieuwe ZenWiFi AX Mini en ZenWiFi AC Mini. De compact ontworpen dual-band WiFi 6 en WiFi 5 mesh-systemen zijn eenvoudig in te stellen en moeten je hele huis van wifi gaan voorzien. 

WiFi 5 of WiFi 6?

Beide systemen worden verkocht in een pakket van drie, met één router en twee nodes die je in je huis kan plaatsen op locaties waar een snelle WiFi-connectie nodig is. De ZenWifI AX Mini zal er voor zorgen dat die verbinding WiFi 6 ondersteunt (ook bekend als 802.11ax), terwijl de ZenWiFi AC Mini voor WiFi 5 zal zorgen (802.11ac). WiFi 6 heeft meerdere voordelen, zoals wij dat in onze review van de ASUS RT AX88U router ook al uitlegden, en in dit geval vertaalt zich dat in een maximale snelheid van 1800 Mbps ten opzichte van de 1500 Mbps bij WiFi 5.

ASUS ZenWiFi AX
ASUS ZenWiFi AX Mini

Stijlvol ontworpen

Je hoeft je alvast geen zorgen te maken dat de ASUS ZenWiFi mini-reeks een doorn in het oog zal zijn in je woonkamer, want beide systemen zijn ontworpen om zo compact mogelijk te zijn. De ZenWiFi AX Mini heeft zo bijvoorbeeld een voetafdruk van slechts negen vierkante centimeter. Het modern design van de rest van de ZenWiFi-reeks werd overgenomen en ze zullen dan ook amper opvallen in een modern decor. De ZenWiFi AC Mini is beschikbaar in het wit, terwijl de ZenWiFi AX Mini beschikbaar is in wit en zwart (charcoal). 

ASUS ZenWiFi AC
ASUS ZenWiFi AC Mini

Gebruiksvriendelijke ASUS Router app

Zoals we dat bij de ASUS RT AX88U router ook al merkten, zal het hele systeem via de ASUS Router app makkelijk kunnen opgezet worden, zelfs voor zij met een minimum aan technische kennis. Achteraf uitbreiden met extra ZenWiFi nodes is ook een mogelijkheid. Het hele netwerk krijgt dezelfde naam, maar je kan het ook opsplitsen per frequentie. De systemen aansluiten op een bestaande netwerkkabel is ook mogelijk, waardoor je makkelijk een draadloos netwerk kan creëren. De aanwezigheid van AiProtection van Trend Micro zorgt er bovendien voor dat je data altijd veilig is, met een extra laag beveiliging voor kinderen via de parental controls. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business