Nieuws

Update: Windows 10 bug maakt printers kapot, Microsoft werkt aan fix

Printer bug Microsoft Windows 10
Een bug in de juni update van Windows 10 zorgt voor problemen met populaire printers. Microsoft werkt momenteel aan een oplossing voor het probleem.

Update: Microsoft heeft ondertussen een update opgerold voor gebruikers met Windows 10 versies 1903, 1909, 1809 en 1803. Controleer dus zeker even of deze voor jou beschikbaar is.

Wie de laatste nieuwe updates voor Windows 10 al heeft geïnstalleerd, heeft pech. Een vervelende bug in de juni-update zorgt er immers voor dat veel printers plots niet meer kunnen printen. Microsoft werkt aan een oplossing, maar momenteel is het enige dat echt werkt het terugzetten van een oudere versie van je systeem. 

Juni-update van Windows

Het gaat om de updates KB4560960 en KB4557957 die op 9 juni aan hun uitrol zijn begonnen. Niet meer dan een dag later werden door veel gebruikers problemen gemeld. Bijvoorbeeld op Reddit, waar gebruikers van de r/msp subreddit voor IT Managers aan de lopende band rapporteren dat printers van onder andere Ricoh, HP, Panasonic, Brother en Canon niet meer werken sinds de update, met een hoop frustraties tot gevolg. De updates uitstellen of terugrollen leek voor velen de makkelijkste oplossing te zijn, al leek het updaten of opnieuw installeren van drivers voor de getroffen printers ook te werken.  

Microsoft op de hoogte

Ondertussen is het dus wachten tot Microsoft een fix de wereld instuurt. Het bedrijf is zich alvast bewust van de bug en werkt aan een oplossing. Meer informatie over de verspreiding ervan volgt later. Wie veel print wacht dus best even af, al mis je met het uitstellen of terugrollen van de update ook wel belangrijke beveiligingsupdates, dus wees extra aandachtig. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business