Mobiel, Nieuws

OnePlus kondigt nieuwe lijn budgetvriendelijke smartphones aan

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus wil zijn productlijn uitbreiden met een nieuw lijn hoogwaardige maar budgetvriendelijke smartphones.

Een tweet van OnePlus’ CEO Pete Lau heeft heel wat geruchten in beweging gebracht. Gisterenavond tweette hij een blauw OnePlus-logo met het bijschrift ‘Wie is er klaar voor iets nieuws’? en de hashtag #NewBeginnings. Het duurde niet snel of er werd volop gespeculeerd wat Pete Lau juist met zijn tweet bedoelde.

Velen zagen er een verwijzing naar de OnePlus Z in. Dat zou een budgetvriendelijke smartphone moeten zijn met min of meer dezelfde features (in beperktere vorm) die we bij de OnePlus 8-reeks terugvinden. Het blauw in het logo werd dan weer gezien als een nieuwe kleurenoptie voor de OnePlus Z. Hoewel de OnePlus 8 al twee maanden in de winkelrekken ligt, hebben we nog geen enkele OnePlus Z gezien.

Wat maak jij van deze tweet?

Budgetvriendelijke smartphones

Vandaag heeft de Chinese smartphonefabrikant dan maar zelf een einde aan de geruchtenmolen gemaakt en een persbericht uitgestuurd met meer informatie. En het lijkt ernaar dat de speculaties rond de OnePlus Z weer even in de koelkast mogen. Pete Lau bedoelde namelijk met zijn tweet dat OnePlus van plan is een nieuwe smartphonelijn te ontwikkelen die bestaat uit ‘hoogstaande, maar budgetvriendelijke smartphones’.

Het idee van de OnePlus Z dus, al wordt die naam niet genoemd in het persbericht. Veel bijkomende informatie die binnen die nieuwe productlijn zouden passen, bevat het persbericht sowieso niet. Wel lezen we dat ze eerst in Europa en India naar zullen komen, maar niet wanneer dat zou zijn.

Terug naar de roots

Pete Lau zegt dat OnePlus met deze strategische zet weer wil terugkeren naar zijn roots. OnePlus stapte ooit de markt in als ‘flagship-killer’, omdat het smartphones aanbood die qua kwaliteit niet moesten doen voor de meest hoogstaande modellen van Apple en Samsung. Maar de prijs was wel een stuk lager, en de smartphone waren ook zeer exclusief te verkrijgen.

[related_article id=”278417″]

Naarmate OnePlus commerciëler werd, gingen de prijzen ook flink omhoog. De OnePlus 8-reeks kan je op basis van zijn prijs al niet meer een flagship-killer noemen, want hij bokst in dezelfde prijsklasse. OnePlus wil door opnieuw smartphones aan een lagere prijs aan te bieden de aanval op de topmerken verder zetten en haar producten tot bij een groter publiek krijgen. Daarom spreekt Lau van ‘een nieuw begin’ voor het bedrijf.

Het bedrijf is zijn productportfolio flink aan het uitbreiden. Eind vorig jaar werd de eerste OnePlus-tv onthuld die in India, net als de smartphones van het merk, razend populair is. Sinds kort is OnePlus ook actief op de audiomarkt met de lancering van de draadloze Bullets Wireless Z-oortjes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business