Nieuws

OnePlus introduceert OnePlus 8 en 8 Pro

OnePlus 8 Pro
OnePlus heeft vandaag de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro gelanceerd. Nieuw is 5G ondersteuning, een 120Hz scherm en wireless charging.

Tijdens een online persconferentie heeft OnePlus de OnePlus 8-serie aangekondigd, de opvolger van de 7T-serie die we in oktober vorig jaar zagen verschijnen. Beide toestellen zijn klaar voor 5G, terwijl de OnePlus 8 Pro ook nieuwigheden biedt zoals wireless charging en een scherm met verversingssnelheid van 120Hz. 

De voorbije weken is er al enorm veel informatie online verschenen over de OnePlus 8-serie. Veel van deze details kwamen van OnePlus zelf, maar er lekte ook best uit wat via niet-officiële kanalen. Zo werd er vorige week al bekendgemaakt dat beide smartphones voorzien zullen voorzien zijn van een Snapdragon 865 SoC, die ingebouwde voorziening heeft voor 5G. 

Specificaties OnePlus 8

Waar de 7T-serie indruk maakte door beide toestellen te voorzien van een 90Hz display, zien we OnePlus dat deze generatie niet herhalen. De OnePlus 8 behoudt namelijk zijn verversingssnelheid van 90Hz. Het 6.55” Fluid Display heeft een beeldverhouding van 20:9 en de OnePlus 8 ondersteunt eveneens HDR 10 en 10+. Aan boord vinden we drie camera’s, waaronder een 48 MP hoofdcamera, een 16 MP Ultra Wide en een macrolens die je toelaat om ook de kleinste onderwerpen te fotograferen. Deze laatste is een van de lenzen waarvan we eerder aangenaam verrast waren in de 7T-serie. Vooraan vinden we een 16 MP selfiecamera achter een hole punch notch in de linkerbovenhoek. Warp Charge 30T blijft aanwezig in combinatie met een batterij die nu 4300mAh aan capaciteit heeft in vergelijking met de 3800mAh van de 7T. Een stijging van 13 procent. 

Design OnePlus 8

Wat het design van de OnePlus 8 betreft, zien we een vermindering in het gewicht van het toestel ten opzicht van zijn voorganger, dat van 190 gram naar 180 gram is gedaald. De dikte blijft met 8mm quasi gelijk. De OnePlus 8 zal beschikbaar zijn in drie kleuren: Onyx Black, Glacial Green en Interstellar Glow. Beide versies van de OnePlus 8 zijn beschikbaar in Glacial Green, terwijl Onyx Black enkel voor de variant met 8GB RAM/128GB opslag is weggelegd en Interstellar Glow beperkt zich tot de variant met 12GB RAM/256GB opslag. Afhankelijk van de hoeveelheid RAM betaal je voor de OnePlus 8 699 euro of 799 euro. Een gevoelige stijging ten opzichte van de 599 euro van de OnePlus 7T.

Specificaties OnePlus 8 Pro

Voor de vernieuwingen van de 8-serie moeten we deze keer grotendeels bij de OnePlus 8 pro zijn. Centraal staat het 120Hz scherm dat we eerder al aanhaalden. Het gaat hier om een 6.78” QHD+ Fluid Display. De combinatie van deze 120 verversingen per seconden en de meer dan 280 verbeteringen die OnePlus via Smooth Chain doorvoerde zal het scherm responsiever zijn dan ooit tevoren. Ook de prestaties zullen een stuk hoger liggen dankzij het LPDDR5 RAM en de UFS 3.0 opslag, waarover je hier meer kan lezen

Op cameravlak ontdekken we maar liefst 4 camera’s, een hoofdcamera van 48 MP, een 48 MP Ultra Wide camera, 3x telefoto met 30x digitale zoom en een camera met kleurenfilter, waarmee je onmiddellijk een effect kan toevoegen aan je foto’s. Met deze set-up speelt OnePlus duidelijk in op de populariteit van wide-angle camera’s op smartphones. De hoek van de lens is daarom ook groter dan die van de OnePlus 8, met 120 graden ten opzichte van 116 graden. Zij die van video houden kunnen dan weer profiteren van de hybride beeldstabilisatie en 3-HDF technologie, die voor meer dynamisch bereik zorgt en dus moet helpen in situaties met veel tegenlicht, maar ook zorgt voor meer kleurdetails. Opladen doen we ook hier met Warp Charge 30T, met de additie van Warp Charge Wireless, dat de batterij van 4510mAh tot 50 procent kan opladen in 30 minuten. De draadloze lader van OnePlus zal je 69,99 euro kosten. 

OnePlus 8 Pro design

Deze keer werd er bij OnePlus niet langer gekozen voor een pop-up camera, maar een hole punch zoals we die bij de OnePlus 8 zien. Dit zorgt ervoor dat het design net iets minder clean is dan de vorige generatie. De telefoon is op zich wel weer lichter en verliest 7 gram, waardoor hij op 199 terecht komt. De OnePlus 8 Pro zal verkrijgbaar zijn in Onyx Black, Ultramarine Blue en Glacial Green. De 8 Pro met 8GB RAM en 128GB zal enkel in Onyx Black te krijgen zijn, terwijl Glacial Green en Ultramarine Blue zich beperken tot de variant met 12GB RAM en 256Gb opslag. Afhankelijk van de hoeveelheid RAM, zal de OnePlus 8 Pro je 899 of 999 euro kosten. Een enorme sprong van de 7T Pro die voor 759 euro beschikbaar was. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business