OnePlus 8-serie livestream

CEO Pete Lau gaf op het community forum van OnePlus alvast wat meer informatie over de toekomstige hardware van de OnePlus 8-serie.

Gisteren kregen we al te horen dat de OnePlus 8-serie op 14 april geïntroduceerd zal worden. Dat de smartphones van de 8-serie voorzien zullen zijn van een 120 Hz Fluid Display en 5G is ondertussen geweten, maar CEO Pete Lau had daar vanmiddag op het OnePlus-forum nog een en ander aan toe te voegen en voerde een deep dive uit naar het hardware hart van het nieuwe vlaggenschip. 

Lau begint zijn bericht met informatie over de manier waarop “fast and smooth” als een van de bouwstenen van elk nieuw OnePlus-apparaat wordt gezien. Officieel werd het een belangrijke strategie in 2015, maar in de praktijk was dat al veel langer het geval. 

Hardware speelt een belangrijke rol daarin en Lau ziet het als de fundering van een premium smartphone. Het scherm zal ongetwijfeld zorgen voor een enorm vlotte gebruikservaring, maar we krijgen ook officieel te lezen dat de OnePlus 8-serie voorzien zal zijn van een Snapdragon 865 SoC, LPDDR5 RAM-geheugen en UFS 3.0 voor de opslag. 

Snapdragon 865

Deze laatste nieuwe processor zorgt naast 5G-ondersteuning voor een stijging van 25 procent in de prestaties van de CPU, een verbetering van 25 procent in de GPU render tijd en verbruikt tegelijkertijd 25 procent minder energie. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat het opnemen van video’s 16 procent minder energie kost terwijl beeldruis 40 procent beter verwerkt wordt.  

LPDDR5 RAM en UFS 3.0

OnePlus is een van de eerste die gebruik maakt van de nieuwe LPDDR5 RAM-technologie met een snelheid van 6.400Mbps en bandbreedte van maximaal 51.2GB/s. Deze generatie optimaliseert het verbruik en is tot 45 procent efficiënter. 

UFS 3.0 zorgt dan weer voor lees- en schrijfsnelheden van ongeveer 1.700MB/s en OnePlus voegt daar nog Turbo Write en Host Performance Booster (HPB) aan toe. Deze eerste zorgt voor betere prestaties door het gebruik van een high-speed buffer, terwijl HPB er voor zorgt dat de leesprestaties bij langdurig gebruik verbeteren. 

OnePlus 8-serie is huwelijk van hardware en software

Lau gaat daarop verder en laat de community weten dat een goede smartphone veel meer is dan de beste onderdelen. Software is namelijk essentieel voor het optimaliseren van de prestaties van een vlaggenship en dus ook de gebruikservaring. Om dit te garanderen doet OnePlus beroep op het FSE team (Fast, Smooth, Efficient) dat sinds 2016 bestaat. Een OnePlus-apparaat komt niet op de markt zonder dat dit team zijn doelstellingen haalt, schrijft de CEO. 

Er is nog veel meer te vertellen, maar daarvoor is het wachten op het launch evenement van 14 april. 

Gerelateerde artikelen

OnePlus 8-serie wordt aangekondigd op 14 april 2020

OnePlus zal de OnePlus 8-serie op 14 april aankondigen. Een nieuw scherm van 120 Hz en 5G-ondersteuning werd alvast bevestigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here