Nieuws

Bosch komt met software-updates voor e-bike-motoren

Bosch eBike
Bosch eBike Systems voorziet deze zomer updates voor verschillende motorlijnen. Voor meer vermogen en stuwkracht.

Gisteren organiseerde Bosch eBike Systems zijn jaarlijkse release-event waarin het zijn nieuwste ontwikkelingen deelt met de wereld. Dit jaar zagen we de nieuwe fietscomputer Nyon en liet het bedrijf weten dat ook verschillende eBike-motoren een software-update zullen krijgen. Het gaat daarbij om de modellen Cargo Line, Cargo Line Speed en de Performance Line CX met als modeljaar 2020.

Bosch update voor eBikes

Aan de hand van de updates zorgt het Duitse bedrijf ervoor dat het maximaal draaimoment uit de aandrijving wordt gehaald. De software zorgt ervoor dat de motoren een natuurlijk en dynamischer fietsgevoel creëren in combinatie met extra vermogen. Dat extra vermogen zal vooral voelbaar zijn bij lage trapfrequenties.

Bosch eBike

Gemakkelijk versnellen

De Cargo Line maakt transport per bakfiets eenvoudig en comfortabel. De drive unit is er in twee uitvoeringen – met ondersteuning tot 25 km/u en als Cargo Speed tot 45 km/u. Met de software-update profiteren bakfietsrijders niet alleen van een hoog draaimoment van 85 Nm maar ook van een meer dynamische afstemming. De motor ondersteunt bij lage trapfrequenties nu nog krachtiger. Dat vergemakkelijkt voelbaar het wegrijden op hellingen en het versnellen met een zware lading – en zorgt op die manier voor ontspannen vrachttransport. 

Dynamischer rijgevoel met de Performance Line Speed 

Met de Performance Line Speed versnellen eBikes tot 45 km/u. Daarmee zijn lange afstanden een peulenschil. Vanaf modeljaar 2021 versnelt de aandrijving met een maximaal draaimoment van 85 Nm. Dat zorgt voor meer stuwkracht en een dynamischer rijgevoel, dat vooral bij lage trapfrequenties tot zijn recht komt. Hoge snelheden worden snel bereikt en lange afstanden worden moeiteloos afgelegd.

Bosch eBike

Maximale eMTB-belevenis met de Performance Line CX 

Compact, licht en met meer power combineert de Performance Line CX hoogwaardige materialen, een enorm krachtige aandrijving en high-end sensoren. Met de software-update kunnen eMountainbikers rekenen op nieuwe kenmerken in de aansturing van de motor, een verhoogd draaimoment van maximaal 85 Nm en een doorontwikkelde eMTB-modus. De rijbelevenis wordt daardoor nog natuurlijker, intuïtiever en krachtiger. Daarmee krijgt eMountainbiken op de trail een geheel nieuwe dimensie.

Updates vanaf deze zomer 

De software-update voor de Cargo Line en de Performance Line CX (vanaf modeljaar 2020) kunnen vanaf de zomer van 2020 door de dealer worden geïnstalleerd. Bakfietsen met de drive unit Cargo Speed en speedpedelecs met de drive unit Performance Speed kunnen de update niet krijgen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business