Facebook Messenger

Facebook heeft bevestigd dat het momenteel een donkere modus voor hun mobiele app aan het testen is.

Elke keer een bedrijf op het punt staat om een dark mode te lanceren is dat groot nieuws. De vraag blijft immers toenemen naar een gebruikservaring die wat ontspannender voor de ogen is. Ook Facebook doet mee en na de lancering van een donkere modus voor desktop, werkt het sociale mediabedrijf nu ook aan een versie voor Android en iOS. 

De Facebook-app volgt daarmee andere apps van het moederbedrijf, waaronder Instagram, Messenger en WhatsApp. Hoewel wij er nog steeds van overtuigd zijn dat dark mode afbreuk doet aan het uiterlijk van zowat elke website of app, blijft de optie duidelijk populair. De eerste screenshots kan je in bovenstaande tweet terugvinden. 

Na de tweet werd er door Facebook bevestigd aan SocialMediaToday dat er inderdaad een test plaatsvindt met een donkere modus voor de mobiele app. Het zou wereldwijd gaan om een klein percentage van gebruikers. Als de test succesvol blijft, zal de dark mode ook uitrollen naar een breder publiek, maar wanneer dat zal zijn is nog niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Vivaldi voor Android kan dark mode voor websites activeren

Een update van de browser Vivaldi voor Android komt met een nieuwe functie waarmee gebruikers een dark mode kunnen forceren voor alle websites.

Dark Mode in WhatsApp voor iOS en Android officieel beschikbaar

Na lang wachten heeft WhatsApp officieel een donkere modus.

iOS Dark Mode: zoveel zuiniger is donkere modus

iOS Dark Mode is een van de nieuwe features die iOS 13 met zich meebrengt. Deze modus moet onder meer zuiniger zijn qua batterijduur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here