Nieuws

Dark mode voor mobiele Facebook app in publieke testfase

Facebook Messenger
Facebook heeft bevestigd dat het momenteel een donkere modus voor hun mobiele app aan het testen is.

Update 02/11/2020: Nadat in juni de eerste gebruikers de donkere modus mochten beginnen testen, heeft Facebook de dienst nu ook eindelijk beschikbaar gemaakt voor een groter publiek. Het nieuws werd door Jane Manchun Wong bekendgemaakt aan de hand van een gesprek met een communicatieverantwoordelijke van Facebook.

https://twitter.com/wongmjane/status/1322116035986808832

Als je toegang hebt tot de donkere modus, kan je deze vinden onder “Instellingen en privacy”, te vinden via het hamburgermenu in de Facebook-app.


Origineel bericht 29/06/2020: Elke keer een bedrijf op het punt staat om een dark mode te lanceren is dat groot nieuws. De vraag blijft immers toenemen naar een gebruikservaring die wat ontspannender voor de ogen is. Ook Facebook doet mee en na de lancering van een donkere modus voor desktop, werkt het sociale mediabedrijf nu ook aan een versie voor Android en iOS. 

De Facebook-app volgt daarmee andere apps van het moederbedrijf, waaronder Instagram, Messenger en WhatsApp. Hoewel wij er nog steeds van overtuigd zijn dat dark mode afbreuk doet aan het uiterlijk van zowat elke website of app, blijft de optie duidelijk populair. De eerste screenshots kan je in bovenstaande tweet terugvinden. 

Na de tweet werd er door Facebook bevestigd aan SocialMediaToday dat er inderdaad een test plaatsvindt met een donkere modus voor de mobiele app. Het zou wereldwijd gaan om een klein percentage van gebruikers. Als de test succesvol blijft, zal de dark mode ook uitrollen naar een breder publiek, maar wanneer dat zal zijn is nog niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business