Nieuws, Tips

Apple vraagt om webcam MacBooks niet af te plakken

Je webcam afplakken met een stuk tape of een cover kan schadelijk zijn voor het display van de laptop. Veel MacBooks hebben een ingebouwde sensor die laat zien of de camera aanstaat.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van je privacy wanneer je je laptop gebruikt. In het verleden is al eens gebleken dat sommige applicaties zonder dat je dat doorhebt je camera activeren. Die beelden belanden dan in de database van de bedrijven die die applicaties runnen. Om dat te voorkomen, plakken veel mensen wel eens de webcam van hun laptop af met een stuk tape, post-it briefje of een andere soort cover.

Maar dat doe je beter niet, zeker niets als je in bezit bent van een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro. Dat zegt Apple zelf in een blogpost op hun hulppagina. Het afplakken van je laptop kan namelijk schade toebrengen aan het display van je apparaat. Dat komt omdat de ingebouwde ruimte tussen het display en het toetsenbord ontworpen is met een zeer lage tolerantie. Ook kan je cover ervoor zorgen dat de lichtsensor niet meer werkt, waardoor functies als automatische helderheid uitgeschakeld worden.

Volg het licht

Volgens Apple is het ook helemaal niet nodig om pottenkijkers te weren met een stukje tape over je webcam. Je kan namelijk altijd zien of je webcam aanstaat of niet via het groene lichtje. Het is onmogelijk dat je camera zou aanstaan zonder dat die sensor mee aangaat. Daarnaast kan je ook in je instellingen controleren welke apps je camera gebruiken, en de toestemming hiervoor uitschakelen.

Het groene lichtje geeft aan dat je camera aanstaat. Afbeelding: Apple

Verplicht je job je toch van je webcam af te plakken, dan biedt Apple tips aan omdat op een manier te doen dat het geen schade kan hebben. Je webcamcover mag niet dikker zijn dan 0,1mm en mag ook geen lijmresten achterlaten. Verwijder je cover ook altijd vooraleer je je MacBook dichtklapt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business