Nieuws

Google voegt ondersteuning Netflix toe voor Nest Hub (Max)

Vanaf nu kan je series op Netflix ook kijken via de schermen van Google Nest Hub (Max). Ondersteuning voor YouTube en Disney+ werd al langer aangeboden.

Google en Netflix hebben een nieuwe samenwerking afgesloten waardoor gebruikers van een Google Nest Hub of Nest Hub Max vanaf nu hun favoriete series op het smartdisplay kunnen bekijken. Het idee van video’s te bekijken via de slimme schermen van Google is zeker niet nieuw. Het was al mogelijk om video’s van YouTube te streamen naar je display, en in de landen waar Disney+ beschikbaar is (vanaf september eindelijk ook in België!) was het ook al mogelijk om je account te koppelen. Google Nest Hub en Nest Hub Max zijn wel de eerste smarthomedisplays die gecertificeerd zijn om content van Netflix te streamen.

Hiervoor moet je natuurlijk wel een abonnement op Netflix hebben. Dat zal je via de Google Home-app of met hulp van Google Assistant moeten koppelen aan je Nest Hub. Netflix bedienen kan via het touchscreen, maar als je je scherm niet vuil wil maken kan je via Google Assistant ook met stemcommando’s je favoriete serie opzetten.

De Google Nest Hub kostte aanvankelijk 129 euro, maar tegenwoordig kan je hem al kopen voor een prijs van rond de 90 euro. De verbeterde Google Nest Hub Max lanceerde Google op 9 september (aanvankelijk niet in België en Nederland), en kost 229 euro bij Fnac. De Google Nest Hub Max heeft nog een ingebouwde camera waarmee je via handgebaren commando’s kan uitvoeren, en je kan het toestel ook gebruiken om te videochatten.

De Google Nest Hub Max.

Goedkopere abonnementen

Netflix is ondertussen in India gestart met het testen van een nieuw soort goedkopere abonnementen. Die leggen de focus voornamelijk op het streamen naar smartphones, tablets en pc (en smarthome displays) in hd-kwaliteit. De televisieapp zou daar dan niet bij inbegrepen zitten. Dit abonnement kost in India 349 roepies per maand, wat omgerekend slechts een vier euro per maand is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business