Het allereerste Vlaamse streamingplatform Stievie zal na 7 jaar haar activiteiten stopzetten. Gebruikers worden doorverwezen naar een andere app.

Advertentie

Het on-demand videoplatform Stievie zal zijn activiteiten per 1 september stopzetten. Dat heeft DPG Media via een persbericht aangekondigd. Wanneer je naar de website surft, dan zie je die melding ook staan. Nieuwe gebruikers kunnen geen abonnement meer nemen, bestaande gebruikers kunnen nog tot 31 augustus van de videodienst gebruik maken.

DPG Media lanceerde Stievie in 2013 als een dienst waarmee je televisie kon kijken via verschillende soorten schermen zonder een abonnement te moeten aansluiten. Programma’s van de belangrijkste televisiezenders konden live of tot een week na de uitzending (her)bekeken worden. Het idee was in 2013 zeer innovatief. Stievie kan je eigenlijk zien als een van de eerste Vlaamse videostreamingdiensten. In totaal kon je 18 televisiezenders terugvinden via Stievie, waaronder alle belangrijkste Vlaamse maar ook enkele internationale televisiezenders.

VTM GO

De uitfasering van Stievie was al langer bezig. Begin dit jaar verdween de gratis applicatie al ten voordele van VTM GO. Iedereen die toen een account had voor Stievie Free werd gevraagd zijn gegevens over te zetten naar de nieuwe streamingdienst. De betalende abonnementen van Stievie Premium (9,99 euro per maand) bleven wel bestaan, maar de vraag was altijd hoelang nog. Calogero Macaluso, hoofd van streaming en marketing bij DPG Media, legt uit dat de beslissing genomen werd om zich te focussen op de doorontwikkeling van VTM GO. DPG Media werkt op dit moment ook volop aan een ‘Vlaamse Netflix’ met Telenet die het eind dit jaar hoopt te lanceren.

DPG Media zal de klanten van Stievie Premium aansporen om een abonnement te nemen op de APP TV van TV Vlaanderen. Die on-demand dienst werd nog maar vorige maand gelanceerd. De app biedt verschillende abonnementsformules aan waarvan het goedkoopste start aan 9,95 euro per maand. Je kan er tot 70 televisiezenders mee bekijken. Met de app kan je tot zeven dagen terug programma’s herbekijken en ze heeft ook een smart-tv app. Op de website is te lezen dat het overzetten van je abonnement kosteloos zal zijn.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

De beste films en series op VTM GO

Een selectie van het ruime aanbod dat VTM GO te bieden heeft!

Knip de kabel door: de beste online alternatieven voor je digitale tv-aansluiting

Je hoeft al lang geen kabelaansluiting meer te hebben om van goede tv te kunnen genieten. We overlopen de opties die vandaag beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here