Nieuws

Spotify streamen naar Chromecast kan eindelijk via Windows/Mac

Spotify streamen naar Chromecast van je Windows-computer of Mac? Het kan eindelijk in de laatste update van de muziekstreamingdienst.

Vanaf nu laat de Spotify-app voor Windows en iOS je toe om te streamen naar een Chromecast in je huis. Eindelijk! Het is iets kleins dat voor veel frustratie zorgde bij gebruikers, want het was immers al perfect mogelijk via Android of iOS smartphones. Download dus snel de update en begin je favoriete muziek te streamen!

Het is een van die zaken waarover je je afvraagt hoe het komt dat dit niet sneller mogelijk was. Het lijkt immers zo simpel, maar toch werden Chromecast speakers nooit eerder ondersteund. Dat zorgde ervoor dat je steeds je favoriete playlist moest opzetten op je smartphone om deze vervolgens naar je speaker of televisie te streamen. Best vervelend, want het breekt je work (of play) flow. 

Spotify App Chromecast
Rechts onderaan in Spotify heb je plots veel meer keuze.

Hoe Spotify updaten?

Gedaan daarmee dus. De wijziging is terug te vinden in Spotify versie 1.1.38 voor desktop. Heb je de Windows Store versie van de app, dan moet je even naar de Windows Store gaan en de laatste versie binnenhalen. Heb je de losse app, ga dan naar het menu bovenaan, klik op ‘Help’, kies ‘Over Spotify’ en klik op de update-knop (of download Spotify hier). Je speakers zullen meteen verschijnen wanneer je na het herstarten op ‘Beschikbare apparaten’ klikt rechts onderaan naast de volumeregelaar. 

We wensen je alvast veel luisterplezier!

instanieuwsmuziekontspanningspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals