Turku, Finland - March 07, 2018: PlayStation 4 (PS4) with a DualShock controller. The PS4 is a video gaming console produced by Sony Computer Entertainment. Sony Playstation 4 Gaming Console With Controller. White PS4 on pink background.

Wil je een extra controller voor het spelen van PlayStation 5-games, dan zal je dus een extra controller moeten kopen.

Tijdens het digitale evenement Future of Gaming in juni stelde Sony de PlayStation 5 eindelijk officieel voor, en kondigde het gelijk ook een reeks accessoires aan voor zijn nieuwste consoles. Maar gamers bleven na dat evenement nog met vragen zitten of hun accessoires die ze kochten voor de PlayStation ook nog functioneel zouden zijn als ze een PlayStation 5 aankopen. Één van de meest gestelde vragen is of de controller DualShock 4 nog gebruikt kan worden.

Enkele van de meest hete vragen beantwoord Sony via een korte FAQ in een blogpost. Daarin wordt ook de kwestie van de controller behandeld. De PlayStation 5 zal een backwards compatibiliteit ingebouwd hebben, wat we in eerdere edities van PlayStation ook al zagen terugkomen. Dat betekent dat je je PlayStation 4-games kan spelen via de PlayStation 5. Voor die games kan je ook gewoon je PlayStation 4-controller connecteren als je daar meer mee vertrouwd bent.

Nieuwe mogelijkheden benutten

Sony vertelt echter een ander verhaal als het aankomt voor PlayStation 5-games. Want voor games die ontwikkeld zijn voor de nieuwste generatie zal je je oude controller niet meer kunnen gebruiken. De verklaring die Sony daarvoor geeft is dat games voor de PlayStation 5 nieuwe mogelijkheden bevatten die de Dual Sense 4-controller niet ten volste kunnen benutten. Enkele van die nieuwe mogelijkheden die ingebouwd zitten in de DualSense-controller zijn verbeterde haptische feedback die je de ondergrond bijna fysieke laten voelen. Ook de adaptive triggers in de L2- en R2-knoppen moeten voor een unieke game-ervaring zorgen. Die triggers zullen je bijvoorbeeld het opspannen van een boog laten voelen.

DualSense moet gamen naar een nieuw niveau tillen. Afbeelding: Sony

Bij een console wordt altijd standaard één controller geleverd, en dat zal voor PlayStation 5 niet anders. Wil je dus meerdere controllers bezitten om samen met vrienden te kunnen gamen, dan zit er niets anders op dan een extra controller te kopen. Hoeveel die kosten, dat heeft Sony nog niet bekend gemaakt (ook de prijs van de console is nog een mysterie).

Concurrent Microsoft liet al weten dat de Xbox One-controller wél compatibel is met Xbox Series X-games. Beide consoles verschijnen dit najaar.

Gerelateerde artikelen

Dit is Sony’s nieuwe PlayStation 5

Gisterenavond kondigde Sony na lang wachten zijn PlayStation 5 aan, helaas zonder prijzen en beschikbaarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here