Nieuws

Apple vs PrePear: Lijken deze logo’s te hard op elkaar?

Apple vs PrePear
Apple vindt dat het logo van PrePear teveel lijkt op hun eigen appel. De technologiegigant diende een bezwaarschrift in tegen de start-up.

Appelen en peren vergelijken is vrij moeilijk, maar toch vindt men bij Apple dat er veel gelijkenissen zijn tussen de twee. De technologiegigant heeft immers een bezwaarschrift ingediend tegen de app PrePear, die een peer als logo gebruikt.

Volgens Apple zou het logo van PrePear, onderdeel van moederbedrijf Super Healthy Kids, afbreuk doen aan het merk van Apple, waardoor het minder te onderscheiden is. Apple wil immers niet dat consumenten gaan beginnen twijfelen of de PrePear app deel uitmaakt van het aanbod van Apple. PrePear is een app waarmee je je maaltijden kan plannen, boodschappenlijstje opmaakt en recepten deelt. 

Appelen en peren zorgen voor verwarring

Apple doet voor zijn claim beroep op de zogenaamde Lanham Act. Deze wet kan ingeroepen worden wanneer een tweede merk voor verwarring kan zorgen bij consumenten, ook al is de naam helemaal anders. Het moet ook gaan om een commercieel product (in dit geval de app). 

Volgens Apple lijkt het logo van PrePear te veel op dat van hen, onder andere door het schuin hangende blaadje aan de peer, dat volgens het bedrijf meteen aan Apple doet denken. Omdat het Apple logo zo herkenbaar is, gaat de consument volgens hen meteen de link leggen met Apple en dezelfde waarden aan het product verbinden. Apple gaat verder door te vermelden hoe het bedrijf gelijkaardige producten heeft rond gezondheid, wat alleen maar bijdraagt tot de verwarring. 

Natalie Monson, mede-oprichter van PrePear, liet intussen via Instagram weten dat het een vreselijke ervaring is voor het bedrijf, maar ze toch wil vechten tegen de aanklacht. Ze wil duidelijk maken dat het niet kan dat grote technologiebedrijven kleine start-ups pesten over zaken zoals dit. 

https://www.instagram.com/p/CDmcFEInZK7/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

PrePear is te downloaden via de Google Play Store én voorlopig ook nog de Apple App Store. Je kan ook de petitie tekenen die werd opgezet om de peer te redden van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business