Hoewel de Pixel 5 bedoeld is als een vlaggenschipsmartphone, zal het mogelijk een mid-range processor aan boord krijgen.

Advertentie

De Pixel 5 werd vorige week tijdens de officiële voorstelling van de Pixel 4A aangekondigd, en de verwachtingen zijn dat Google deze in de herfst zal lanceren. Heel veel specificaties zijn nog niet bekend over de Pixel 5.

Zoals dat gaat beginnen de eerste geruchten over de smartphone al wel te circuleren. En die eerste geruchten zullen voor wie aan het wachten is op het toestel mogelijk teleurstellend zijn. Pixel 5 moet de Pixel 4 van vorig jaar als vlaggenschip opvolgen, maar het lijkt er naar dat Google niet voor een premium processor zal kiezen: de Snapdragon 765G wordt genoemd.

Mid-range processor

Qualcomm kondigde de Snapdragon 765G-processor eind 2019 aan. De processor werd voorgesteld als een mid-range processor die als een goedkoper alternatief moet dienen voor fabrikanten die 5G-ondersteuning willen voorzien. Het kan een middel zijn om 5G-smartphones betaalbaarder te maken. Onder andere Oppo, Vivo en HMD Global kozen voor deze processor.

Door te kiezen voor de Snapdragon 765G zal Google dus wel de belofte kunnen waarmaken dat de Pixel 5G ondersteuning zal hebben. Ook is de processor geavanceerder dan de 730G die de motor van de Pixel 4A is, maar die smartphone is ook bedoeld als een middenklasser. Voor de Pixel 4 en voorgaande vlaggenschepen koos Google altijd voor de geavanceerdere Qualcomm 800-reeks, die in de meeste premium smartphones ingebouwd zitten. Dat kan in principe wel voordelig zijn voor de consument, want het kan de prijs van het toestel naar beneden drukken. Maar de topprestaties van andere premiumsmartphones zal die niet kunnen evenaren.

Overige specificaties

Andere specificaties die al uitgelekt zijn over de Pixel 5 is dat de smartphone 8GB RAM-geheugen zal hebben. Dat is wel een stap vooruit ten aanzien van de 6GB RAM die de Pixel 4 heeft. Het scherm is 6.67″ groot en heeft een verversingsgraad van 120 Hz. De smartphone zal met Android 11 uit de doos komen.

CNET vroeg Google om een reactie, maar kreeg geen antwoord. We vermoeden dat we in de komende weken wel het fijne zullen te weten komen over Pixel 5. Een precieze lanceringsdatum is nog niet bekend, al lekte Google op haar blog per ongeluk dat de smartphone vanaf 8 oktober kan besteld worden. Hoogstwaarschijnlijk zullen we de Pixel 5 wel niet bij ons in de winkelrekken mogen verwachten. Google bracht haar Pixel-smartphones tot op heden nooit uit in België en Nederland.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here