Nieuws

DPG Media en Telenet dopen streamingkanaal om tot Streamz

De samenwerking tussen het mediabedrijf en het telecombedrijf krijgt stilaan vorm. Streamz moet een Vlaamse concurrent vormen voor Netflix.

In februari verrasten DPG Media en Telenet met het nieuws dat ze samen een videostreamingplatform willen oprichten. Gisteren is dat streamingplatform weer een stapje dichterbij gekomen. De Europese Commissie heeft namelijk haar toestemming gegeven om het platform op te richten. De lancering staat pas voor het einde van dit jaar gepland. Beide bedrijven maken nu al wel de naam bekend: Streamz.

Om het streamingkanaal te beheren, lieten DPG Media en Telenet al verstaan een joint-venture op te richten. Die zal op 1 september officieel worden ingeschreven en krijgt eveneens de naam Streamz. Voor de aanduiding van een CEO werd in het kamp van Telenet gekeken. Peter Vindevogel stond aan het hoofd van de entertainment- en streamingservices van Telenet. Hij had een grote rol in de uitbouw van de betaalkanalen Play, Play More en Play Sports van Telenet, die onder zijn vleugels uitgroeide tot een klantenbestand van 650.000 gebruikers. Vindevogel moet Streamz naar een groter aantal klanten leiden. Die missie zal hij dus op 1 september starten.

De lancering van Streamz zal een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis worden.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België

Vlaamse Netflix

De doelstelling van Streams was van bij de lancering al zeer duidelijk. Het moet een Vlaams alternatief worden voor de internationale streamingdiensten die ook bij ons zeer populair zijn. Netflix is natuurlijk de grootste, maar met ook Prime Video, Apple TV+ en binnenkort ook Disney+ begint de streamingmarkt al aardig vol grote spelers te zitten. Het klinkt dus zeer ambitieus van twee Vlaamse bedrijven om zich met die internationale grootmachten te meten.

Toch zijn DPG Media en Telenet ervan overtuigd dat ze daarvoor de juiste troeven bezitten. Beide bedrijven hebben heel wat televisiezenders in handen. DPG Media is eigenaar van de zenders VTM, Q2, Vitaya en CAZ; Telenet heeft belangen in het mediabedrijf SBS dat VIER, VIJF en ACHT in het zenderportfolio heeft zitten. Zo kan een mooi mix van Vlaamse en internationale content gevormd worden. DPG Media heeft ook al de technologie en ervaring met het streamingplatform VTM GO in huis, en is van mening dat het ruime klantenbestand van Telenet Play een goede basis is om Streamz van de grond te krijgen.

Wanneer Streamz precies zal debuteren, is nog onbekend. Ook hebben de bedrijven voorlopig nog niets gelost over abonnementsformules. Denk jij dat Streamz zal slagen? Geef je mening in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business