Nieuws

KBC: “Apple Pay vanaf deze herfst beschikbaar” (update)

KBC Apple Pay
KBC zal binnenkort extra informatie lossen over de komst van Apple Pay. Intussen weten we dat de Belgische bank de betaaldienst deze herfst zal uitrollen.

Update 02/10/2020: Uit nieuwe aanwijzingen blijkt dat KBC Mobile voor iOS nu al ondersteuning biedt voor Apple’s Wallet. Dat betekent dat de koppeling tussen de twee applicaties in principe al gemaakt kan worden, alleen moeten we nu nog wachten tot de activatie bij Apple zelf. Vermoedelijk hoeven we dus niet zo lang meer te wachten.

Te zien in de iOS App Store.

In het voorjaar, begin maart, liet KBC eindelijk weten dat het met Apple samenwerkt om betaaldienst Apple Pay te gaan voorzien. Nadat BNP Paribas in 2019 al begon met Apple Pay gratis aan te bieden bleef één van de meest digitale banken – KBC – achter met lege handen.

Populair tijdens pandemie

In de voorbije maanden wijzigden de lockdown-beperkingen in België, wat meteen een invloed had op de mobiele betalingen (Google en Apple Pay). In mei stegen die met meer dan 68%, zowel in winkels als online. De grootste stijging vond plaats tussen april en mei. De uitgaven in winkels via Apple Pay stegen toen met 84%. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Aion, de jongste telg in de Belgische bankenwereld.

KBC Apple Pay

De betaaldienst van de iPhonebouwer is al sinds 2018 beschikbaar in België. Maar KBC leek er maar weinig mee te doen. Tot grote frustratie van heel wat KBC-klanten. Want Google Pay was wel gewoon beschikbaar. Ondertussen vinden we ook fintech-banken zoals N26, Monese, Bunq, Revolut & Aion in de digitale betaaldienst.

Maar we hebben goed nieuws! Sinds juni laat de grootbank in reacties op sociale media weten dat het nauw samenwerkt met Apple om Apple Pay deze herfst te lanceren voor zijn klanten. Nadat in maart werd aangekondigd dat de dienst “in de loop van het jaar” beschikbaar zou zijn, lijkt er al een meer specifieke periode te zijn gelost. Helaas heeft de bank nog geen specifieke datum meegedeeld, maar volgens de reacties zou er “binnenkort” meer nieuws naar buiten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business