Lucid Air

De Lucid Air ziet officieel pas op 10 september het daglicht. Toch lost Lucid Motors hier en daar al wat pittige details.

Advertentie

Lucid Motors, de nieuwkomer op de markt van elektrische wagens, kondigde gisteren aan dat de Air het snelst oplaadbare elektrische voertuig ooit zal zijn met een oplaadsnelheid tot 1.930+ kilometer per uur. Dat komt neer op 32 kilometer per minuut.

Lucid Air

Deze nieuwe norm voor de laadsnelheid is mogelijk dankzij de hoge 900V+ technologie, de speciaal ontwikkelde lithium-ion-accucellen, een zeer geavanceerd accu- en thermisch managementsysteem en de opzienbarende efficiëntie van de aandrijflijn van de Lucid Air.

De laadsnelheid is niet het enige waarmee de Air een nieuwe standaard zet. Vorige week maakte Lucid Motors bekend dat de nieuwe auto maar liefst 832 kilometer kan rijden op één volle accu. Dit is de grootste actieradius die een elektrische auto tot nu toe heeft behaald. 

De eerste productieversie van de elektrische Air wordt op 10 september 2020 middels een digitale tentoonstelling onthuld.


Gerelateerde artikelen

Lucid Air debuteert op 10 september met meer dan 800 km autonomie

De Lucid Air is zeer positief uit de EPA-testen gekomen. Met een dikke autonomie wordt hij op 10 september officieel voorgesteld met alle details.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here