Lucid Air

De Lucid Air is zeer positief uit de EPA-testen gekomen. Met een dikke autonomie wordt hij op 10 september officieel voorgesteld met alle details.

Advertentie

De Lucid Air, die in 2016 aan de wereld werd getoond, kent op 10 september zijn wereldwijde debuut. Europeanen konden al sinds begin dit jaar de elektrische sedan vooruitbestellen. Exacte prijzen en opties zijn nog niet bekend, wel weten we op basis van de EPA-testen dat de Lucid Air een autonomie van meer dan 800 km behaald. Een stevige prestatie die Tesla toch wel wat doet blozen.

Lucid Air

In eerste instantie had autobouwer Lucid verwacht dat de Air zo’n 640 kilometer zou behalen. Maar uit de effectieve EPA-tests is gebleken dat de wagen een stuk meer in petto heeft dan verwacht. Het resultaat? Een range van 517 miles of 832 kilometer. Wauw!

Er bestaat tot op vandaag nog geen enkele elektrische wagen op de markt die meer dan 800 kilometer kan halen. De Air haalt daarmee ook de volle 100 kilometer meer dan de huidige Tesla Model S met Longe Range-optie. 

Wie mee wil volgen kan op 10 september hier de lancering van de Air bekijken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here