Windows 95

Heb jij Windows 95 nog gebruikt? Het besturingssysteem van Microsoft is deze week 25 jaar geworden. Terugblik op een iconische tijd.

Op 24 augustus 1995 toonde Bill Gates samen met Steve Ballmer Windows 95 aan de wereld. Het splinternieuwe besturingssysteem voor consumenten was klaar voor de internetgeneratie en lanceerde daarmee ook het iconische startmenu dat we tot op vandaag nog in Windows terugvinden. Om het startmenu te promoten gebruikte Microsoft Start Me Up van The Rolling Stones.

Windows 95

Microsoft Windows 95

Voor die tijd was de promotievideo van Windows 95 al redelijk vernieuwend. Vaak gebruikten grote Amerikaanse bedrijven een saaie opstelling waarbij het management alle nieuwigheden aankondigde en vertelde. Microsoft pakte dat anders aan voor zijn startmenu. Zelfs Jennifer Aniston en Matthew Perry werden ingeschakeld om bepaalde nieuwe functies uit te leggen.

De nieuwe versie van Windows was vooral heel populair omdat de focus op gewone consumenten lag. De PC was toen volledig in opkomst waardoor de verkoop natuurlijk enorm hoog lag. Niet veel later, in 1998, lanceerde Microsoft Windows 98 en in 2001 volgde dan Windows XP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here