Nieuws

Apple Final Cut Pro X gebruikt AI om beelden klaar te maken voor sociale media

Apple Final Cut Pro X
Final Cut Pro X heeft deze week een stevige update gekregen van Apple. Vooral thuiswerkteams zullen hier heel veel aan hebben.

In het licht van thuiswerk heeft Apple zijn video-editingsoftware Final Cut Pro X een stevige update gegeven. Het softwarepakket voor professionals gebruikt nu onder andere artificiële intelligentie om beelden automatisch klaar te stomen voor sociale media. Zo moet je zelf – bijna – niet meer zelf croppen.

Final Cut Pro X

Het softwarepakket analyseert zelf de beelden en bepaalt zelf welk gedeelte ideaal is om op de kleinere schermen van smartphones te tonen. Je kan zelf wel nog bijsturen waar nodig, maar de bedoeling is dat je dat zo weinig mogelijk moet doen.

Verder zal het voor creatieve teams gemakkelijker zijn om samen te werken. Apple bouwde daarvoor een aantal nieuwe functies in waardoor het ook met zware beelden gemakkelijk van thuis uit samen te werken. Beelden met een hoge resolutie zitten daar dus ook bij.

360

Het softwarepakket kan nu ook 8K RAW video sneller laden en verwerken op de MacBook Pro en dubbel zo snel op de Mac Pro. Dat claimt Apple althans zelf. Verder kan je bij het bewerken van 360-graden video’s nu eenvoudiger beelden individueel bewerken.

Er zijn daarnaast nog een heleboel andere nieuwigheden, die ontdek je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business