Nieuws

Opvallend: bug in Tesla-app toonde ook wagens die niet van eigenaar zijn

Tesla app
Afbeelding: Stultus via Twitter
Twee Tesla-eigenaars konden in de bijhorende mobiele applicatie - naast hun eigen wagen - ook die van andere eigenaars in Europa zien.

Twee eigenaars van een Tesla in het Verenigd Koninkrijk en China hebben laten weten dat ze tot 5 random wagens in de Tesla-app konden zien. In het geval van de Chinese man waren de 4 overige Tesla’s beschikbaar voor controle in Europa. In november 2019 kwam al een eerste melding over deze bug binnen, maar er werd niet veel aandacht aan geschonken. Nu er meerdere gevallen van zijn lijkt het wel om een serieuze bug te gaan. Dat schrijft InsideEV’s vandaag.

https://twitter.com/StultusVox/status/1296910188352503808?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1296910188352503808%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Finsideevs.com%2Fnews%2F440831%2Fchinese-tesla-owner-five-european-cars-app%2F

Tesla-app

Op Weibo toont Twitteraar Stultus verschillende screenshots waarin de gebruiker naast zijn eigen Tesla, ook die van 4 andere eigenaars kon zien. De vier modellen bevonden zich op dat moment in Europa.

Ook een Britse man met een Tesla Model 3 had te maken met deze bug. Het is momenteel nog heel onduidelijk of het hier om twee uitzonderlijke situaties gaat of dat Tesla echt met een probleem zit. Uit de getuigenis van de Chinese man blijkt dat er iets foutloopt bij het associëren van het VIN-nummer van elke wagen met de applicatie.

Opvallend

Dit soort bugs kunnen dan wel uitzonderlijk zijn, toch moet de Amerikaanse autobouwer dit van dichterbij gaan bekijken. Het kan zelfs gevaarlijk zijn dat mensen vanop afstand een Tesla kunnen controleren zonder dat ze eigenaar zijn. Dat bleek ook bij de Chinese man het geval te zijn, hij kon de Tesla’s die in Europa stonden van A tot Z bedienen met alle opties die Tesla in zijn mobiele applicatie aanbiedt.

Tegenwoordig kan je bijna alle nieuwe wagens vanop afstand op een bepaalde manier controleren. Tesla was hier altijd een kloploper in, de applicatie is heel uitgebreid en werkt ook goed. Zoals eerder vermeld gaat het hier vermoedelijk om alleenstaande uitzonderingen en is het nog niet duidelijk of het om een algemene bug in de applicatie gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business