iOS 13.7
Afbeelding: MacRumors

Na de eerste corona tracing api, brengt Apple nu een ingebouwde corona-app in iOS 13.7. Je hebt geen externe app meer nodig dus.

Deze week heeft Apple de eerste bèta van iOS 13.7 uitgebracht, daarin zit een nieuwe tool voor corona contact tracing. Zonder dat je nog een aparte applicatie nodig hebt kan je in je iPhone aanduiden of je gebruik wil maken van de coronatool. Dat schrijf MacRumors deze week.

Apple iOS 13.7

Hoe werkt dat nu juist? In het hoofdmenu van de iPhone-instellingen heeft Apple nu een apart menu ingebouwd voor de corona-tool. Daarin kan je aanduiden of je gebruik wil maken van de zogenaamde ‘blootstellingsmeldingen’. Zonder dat je nog een externe app moet installeren kan je dus bepaalde gegevens gaan delen of binnenhalen. Heb je iemand in de omgeving die toch positief heeft getest, dan moet je daar wel nog een app voor downloaden om dat door te geven.

Voor alle duidelijkheid; deze nieuwe ingebouwde tool werkt op basis van een opt-in. Het staat dus niet standaard ingeschakeld en kan altijd gewoon weer uitgeschakeld worden. Het systeem deelt eigenlijk bluetooth-signalen met een andere smartphone, die bluetooth id’s zijn geanonimiseerd en er worden ook geen locatiegegevens bijgehouden.

De nieuwe tool komt dus mee met Apple iOS 13.7, al is het nog niet duidelijk wanneer die officieel af zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here