Nieuws

Synology vanaf 1 november geen toegang tot Amazon Drive

Synology Amazon Drive
Beeld: Synology
Amazon heeft de API naar zijn Drive vanuit Synology-diensten afgesloten. Het bedrijf wil de overstap naar eigen diensten volledig aanraden. Maar Synology heeft een eigen alternatief.

Er is een nieuwe e-mail opgedoken op Reddit waarin Amazon laat weten dat de ondersteuning tussen Amazon Drive en Synology-diensten wordt stopgezet. Het gaat om de diensten Cloud Sync en Hyper Backup, daarmee kunnen gebruikers geen toegang meer krijgen tot diensten van Amazon Drive vanaf 1 november. “Tijd om naar GSuite over te schakelen”, klinkt het bij verschillende gebruikers.

Synology & Amazon Drive

De cloudgigant heeft alle gebruikers een e-mail verstuurd. Daarin lezen we dat het bedrijf Amazon Photos en Amazon Cloud Drive als alternatief aanreikt. De bestanden die nu al in Amazon Drive staan en niet worden overgezet, zullen automatisch ook naar die diensten worden geüpload.

Het bedrijf vraagt ook aan gebruikers om te controleren of hun bestanden vastzitten met een bepaalde versleuteling. Belangrijk voor Amazon natuurlijk omdat het bedrijf dan anders moet omgaan met de bestanden.

Noch Synology, noch Amazon gaven een reden mee van de stopzetting. Met die koppeling konden gebruikers hun Synology-NAS zo instellen dat de data in de Amazon Drive clouddienst van het gelijknamige bedrijf werd opgeslagen. Dat kan ook met bijvoorbeeld Google Drive, Dropbox of Microsoft Azure.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business