Nieuws

Tadaam lanceert app voor perfecte modem-positionering

Tadaam
Hoe krijg je nu een beter WiFi-signaal met je Tadaam? Het bedrijf geeft je tips & een handige app om de beste positie vast te stellen.

Na een aantal stormachtige dagen eind augustus lijkt Tadaam weer up-and-running. De Telenet spin-off lanceert deze week een nieuwe app waarmee nieuwe en bestaande gebruikers de beste positionering voor hun modem kunnen zoeken. De app krijgt de naam TADAAM Positioning System (TPS) en lijkt ook heel interessant voor klanten die nog twijfelen.

Download de app voor iOS of Android.

Tadaam Positioning System

Omdat Tadaam gebruikmaakt van het mobiele netwerk voor zijn WiFi-signaal is het heel belangrijk om de locatie van je modem aandachtig te bepalen. De sterkte van je WiFi-signaal hangt af van de mobiele dekking, de twee hangen dus aan elkaar. Heb je bijvoorbeeld op bepaalde punten in huis geen of weinig 4G? Dan weet je al dat je de modem daar niet moet zetten.

Met de nieuwe mobiele app voor iOS en Android kunnen gebruikers nu op een gemakkelijke manier op zoek gaan naar de ideale positie. Zoals vermeld is het ook voor klanten die nog twijfelen een goede zaak om eens te kijken of Tadaam een oplossing kan zijn.

Hoe werkt het?

Op basis van je locatie en connectie met Tadaam gaat TPS bepalen waar de dichtstbijzijnde mobiele mast voor jou locatie is. Het is daarom aangewezen om de modem zoveel mogelijk in die richting te plaatsen. Onder het tabje TV box kan je ook nagaan of de positionering van je Android TV-box wel goed en stabiel is. Vooral als je merkt dat je problemen hebt kan dit verhelderend zijn.

Verder geeft de Telenet spin-off nog 4 belangrijke do’s & dont’s mee:

  • Voorkom dat je de modem in de buurt van metalen voorwerpen en apparaten die elektromagnetische golven uitzenden plaatst.
  • Je Wi-Fi-signaal kan ook verstoord raken als het door glas, hout, schuim of karton moet gaan.
  • Plaats de TADAAM-modem ongeveer in het midden van al de apparaten die ermee moeten verbinden.
  • Houd er rekening mee dat het Wi-Fi-signaal in alle richtingen uitstraalt, dus niet alleen horizontaal. Kies er daarom voor om je modem, indien mogelijk, op een bepaalde hoogte te plaatsen.
“Zet je modem zeker niet in de kelder of in een kast.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business