Nieuws

AMD kondigt in oktober Ryzen Zen 3-processoren en Radeon 6000 grafische kaarten aan

Ryzen Radeon 6000 Zen 3
Wie op het punt staat om een nieuwe processor en grafische kaart te kopen wacht best nog even af. AMD maakt in oktober immers wat nieuwigheden bekend.

Vorige week was de wereld van PC gaming onder de indruk van de nieuwe NVIDIA RTX 3000-series, maar AMD heeft hier meteen een antwoord op en dat wordt voorgesteld in de vorm van nieuwe Ryzen Zen 3-processoren voor desktop en nieuwe grafische kaarten uit de RX 6000-series. Het kan dus lonen om nog even te wachten met een upgrade.

AMD Ryzen Zen 3 en Radeon 6000

Op 8 oktober om 18 uur zal allereerst een nieuwe generatie Ryzen-processoren voor desktop voorgesteld worden. Deze zullen een Zen 3-architectuur hebben en waarschijnlijk de Ryzen 4000 naam gaan dragen ter opvolging van de huidige Ryzen 3000 line-up. 

Enkele weken daarna, op 28 oktober om 18 uur, zal AMD zijn nieuwe generatie Radeon Graphics grafische kaarten voorstellen, voorzien van een RDNA 2-architectuur. De Radeon RX 6000-series moet de competitie aangaan met het nieuwe aanbod van NVIDIA en het is spannend afwachten wat AMD in petto heeft voor de toekomst van PC gaming.   

amdgrafische kaarthardwareryzen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen